De când m-am mutat la sat am decis să îmi schimb și mai mult stilul dă viață. Și anume, să îmi prepar și mai mult mâncarea singur.
Până îmi vor crește mie roșiile și morcovii în grădină, mai durează. Așa că mă aprovizionez tot din supermarket. Dar gătesc acasă.
În weekendul trecut am decis să prepar ceva ce nu am mai făcut până acum, dar care îmi place destul de mult în restaurant: supă cremă de linte.
Zis și pus pe treabă.
Am achiziționat o conservă de linte roșie de 400 grame. Am suplimentat cu un morcov, o ceapă, o țelină din care am pus doar o felie, un ardei gras și 2 cartofi cam medii. Am turnat și 200 grame de sos de roșii. Tot cam așa se mai zicea la rețetă. Am asezonat cu boia și niște busuioc. Am pus și sare și piper.
Prepararea
Pentru început se ia o oală, se pune puțin ulei de măsline sau așa am ales eu să folosesc. Am curățat ceapa, morcovul, ardeiul gras și țelina și le-am pus nițel la călit.
Apoi am adăugat sosul de roșii, boia, sare, piper și nițel busuioc. După ce s-a înfierbântat treaba am adăugat și lintea. Am pus și cei doi cartofi și – cred – vreun litru de apă. Am lăsat să fiarbă vreo 50 de minute la foc micuț.
Pe final mi-a venit ideea să pun și umpic de pastă de ardei iute. La ochi părea umpic, la gust a fost umpic cam mult.
După ce au fiert toate acolo, am scos blenderul, l-am electrificat și am pasat toate legumele din oală. Cât timp au fiert legumele, am tăiat niște felii de pâine în semi-cubulețe, am șpreiat puțin ulei de măsline peste, am încins o tigaie și am făcut din pâine crutoane.
Am lăsat totul să se răcească nițel, m-am așezat la masă și am început să iau eu foc. Gustul final? A ieșit mai mult o supă- cremă de ardei și roșii și nițeluș cam picantă chiar și pentru gustul meu. Un prieten care e fan supă cremă de roșii și care mănâncă și extrem de picant ar fi apreciat mai mult decât mine dișul meu.
În concluzie
Voi mai face, daaar strict pentru gustul meu voi pune doar jumătate ardei gras și muuult mai puțină pastă de roșii. Sau chiar voi eliminat astea două ingrediente din preparat. Și poate doar un vârf de pastă de ardei iute.
Hai să aveți poftă!
