Dragon Ball Z, desenea copilăriei mele

Acum ceva zile a venit o veste, Akira Toriyama, cel care l-a adus pe lume pe Son Goku din Dragon Ball Z, a murit. Habar n-aveam cine e producătorul, știam doar că e japonez. Știam că Dragon Ball Z sunt desene japoneze. Și ce mai desene. Desenele copilăriei.

Dacă-mi aduc bine aminte, parcă erau difuzate pe TVR 2 și la o oră cam ciudățică acum, pe la 14:00, când terminam orele la școală și fugeam la propriu ca să ajung acasă și să nu ratez începutul desenelor animate. Ce mâncare, ce teme, e Son Goku la televizor, mama!

Ne puneam eu, geamănu’ și nepotu’, toți 3 aliniați într-un pat și ne uitam la televizorul nostru JVC la cum eliberează valul țestoasei. Doamne, ce amintiri mi-am răscolit. Ce mai povesteam de Son Goku la școală. Cum îl vedeam un erou pentru noi. Ce vremuri… cred că de asta e bine uneori să avem cât mai puțin, să ne bucurăm mai mult.

Dacă acum copiii din ziua de azi se pot uita non-stop la desene, noi aveam doar acea jumătate de oră pe TVR 2 și în weekend desenele de la PRO TV. Dacă acum am dormi tot weekendul uneori, atunci ne trezeam să-i urmărim pe Peter Pan și pe Regele Arthur și cavalerii dreptății sau Pokemon. Dacă nu mă înșeală memoria.

Dar, pentru mine, Dragon Ball Z au fost și vor rămâne desenele copilăriei. Și, stând acum și scriind aceste rânduri, parcă le-aș căuta pe net să le mai văd odată. Dublate senzațional în română de Marius Săvescu.

Pentru tine, care au fost desenele copilăriei?

Mă poți urmări și pe Google News

1 Comment

  1. cand vedeam autobuzu de 5 ca trece si eram afara stiam ca mai e putin si incepe, fugeam pana acasa de imi scaparau picioarele sa nu ratez un episod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *