Te poți (re)adapta la liniște?

Eu da.

În București mă plâng că nu mai pot să dorm mai mult de ora 7 dimineața nici în weekend că așa mi setat organismul. La 7 sună alarma de mers la muncă în timpul săptămânii.

La țară am putut dormi mai mult de ora 7. Bine, mai iepurește uneori, cert este că trezirea biologică nu mi se dădea la 7 în capăt. Sau chiar înainte de. Am putut dormi lejer până la 8, am putut sta în pat mai mult.

De ce oare? Păi din simplul fapt că la țară e liniște. Sau cel puțin nu aud eu toate camioanele și mașinile care trec pe stradă.

La capitală fereastra dormitorului dă în stradă, care stradă e la 2 metri, care stradă e aglomerată bară-la-bară de la ora 7 dimineața inclusiv în weekend. E cu sens unic, dă în bulevard și toți de pe toate străduțele perpendiculare dau în strada mea și apoi în drumul principal.

Mă pot (re)adapta la liniștea de la sat?

Lăsând partea cu somnul, care e de mare ajutor, la sat e lipsa activităților de după program. Poate o bere la magazinul din sat. Poate o plimbare prin câmpurile comunale și pe faleza de pe Siret, dar altceva nimic. Pentru că e sat micuț și depopulat de Moldova, după lăsarea întunericului rar mai vezi câte un far de mașină. Drumul până la Roman acum e anevoios de când cu podul dărâmat. Astfel că ești nevoit să te cam închizi în bârlog când vremea nu îți permite să faci treburi pe lângă casă, curte și grădină.

Cert e că am ajuns la concluzia că da, mă pot readapta la liniștea de la sat. Oricum, cu ieșirile în club nu am fost niciodată, deci nu-mi va lipsi agitația din capitală pe secțiunea asta din viață. Să crap lemne mi ușor, să mai pun un cartof, la fel. Să dau două grăunțe la găini nu mai zic. Iar jobul poate fi oricum full online.

Totul poate fi de moment, iar când senzația de liniște și pace se va transforma în monotonie, viața agitată de la oraș poate redeveni o opțiune. Posibil. Mai ales dacă se va consturi în sfârșit Autostrada Moldova.

Tu te poți readapta la țară?

Apropo de subiect, se pare că e un trend întoarcerea pe meleagurile liniștite ale patriei.

Mă poți citi și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *