Marele premiu al Australiei – Cursa de Formula 1 perfectă pentru Drive to survive

Cine se trezește de dimineață ajunge departe – la București în cazul meu. Și vede spectacol în direct. N-am reușit să văd nimic din antrenamente și cursa sprint, dar mi-am propus ca înainte să plec la drum să urmăresc cursa de Formula 1 de la Melbourne. Și am avut ce vedea. 3 steaguri roșii, 3 restarturi ale curse și un final cu safety car pe pistă. Ultimul restart făcându-se când mai era doar un tur până la final. Practic a fost prima cursă din an demnă de serialul de pe Netflix, Drive to survive.

Turul 1 a dus la plasarea lui George Russel pe prima poziție. Când doi se ceartă, Hamilton și Verstappen, al treila a câștigat. Tot în startul cursei abandonează și Charles Leclerc, acesta ieșind în decor, în zona cu pietriș și a rămas acolo. Safety car încă din primul tur. Semne?

Steag roșu în Marele Premiu al Australiei. Steaguri roșii

Liniștea de pe circuit nu a ținut mult. Era abia turul 7 când Alexander Albon izbește parapetul și produce primul steag roșu al cursei. Asta înseamnă că se întrerupe cursa, piloții merg la boxe până e curățată pista și parapetul refăcut. Atât cât poate fi refăcut pentru a prezenta siguranță.

Vine și turul 18, cel în care abandonează George Russel. Mașina lui ia foc, astfel că Drive to survive deja cocea un episod de box office. Din nou safety car, dar stă puțin pe traseu. În schimb, ce urmează e demn de câteva episoare din noua serie de pe Netflix.

Cursa se apropie de final, este turul 54 când Kevin Magnussen scapă mașina de sub control, se izbește și el de parapet și chiar rămâne la propriu fără roata dreapta spate. Ce înseamnă asta? Steag roșu, cursă oprită din nou.

La ora 10 în capăt, când cursa deja trebuia să fie finalizată, se reia pentru a treia oară de la start-sosire. Dar nu ține mult că iese o nouă nebunie, un adevărat caranbol ca pe autostradă. Alonso face poc cu Sainz, iar un număr mare de piloți ricoșează prin decor. Asta duce la un nou steag roșu. Din nou cursa se oprește și se reia când practic mai era un singur tur.

Dar ca totul să se termine în siguranță, turul se va derula sub safety car astfel că ordinea nu are cum să se mai schimbe. Verstapen câștigă din nou, pe 2 vine Lewis Hemilton, poziția 3 de pe podium fiind acontată de Fernando Alonso de la Aston Martin. Spanionul trăiește o nouă tinerețe în sportul cu motor. #clișee

Ce vreau să zic este că abia aștept să retrăiesc această cursă în cel mai dramatic mod Drive to survive 2024. Documentarul care m-a făcut să văd Formula 1 mult mai spectaculoasă decât e live în timpul curselor.

Tu urmărești Drive to survive? Nici cursele de Formula 1?

Vedeți AICI foto și video din timpul cursei.

Mă găsești și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *