AliExpress nu mai livrează (tot) în România

Am cumpărat destul de multe și de diverse de pe AliExpress. De la folii pentru telefoane la bureți abrazvi și chiar șervețele anti-transfer culoare la haine. Am încercat să comand și chinezării mai voluminoase, dar nu a ajuns absolut nimic la destinație. Printre obiectele comandate și pierdute pe drum a fost și un coș de gunoi inteligent. Nu știu unde s-a pierdut, cert e că nu a ajuns niciodată la mine.

Chiar dacă au fost cazuri în care produsele nu au ajuns la destinație, le-am putut comanda. Dar – șoc! – am găsit un produs care nu dispune de livrare în România. Nu e nimic special, am dat click dintr-un newsletter curios să văd cum funcționează gadgetul. Și în loc să mă minuneze tehnologia produsului, mi-a sărit în ochi informarea: This product can’t be shipped to your address. Select another product or address. Păi ce-ai făcut bobiță?

Acum nu știu dacă e o chestie de când e lumea și AliExpressul, dar eu abia acum am dat peste un produs care nu se vrea a fi livrat în România.

O fi din cauza transportului tot mai scump și a nerantabilității livrării unui astfel de produs chiar și cu aplicarea unui cost de transport. Probabil toți ne-am întrebat când cumpăram de la chinezi cum mama naibii fac profit dacă un produs de nici 10 lei este livrat free din mama Chină? Ei bine, produsul vizualizat de mine e 5,38 lei. E o lampă mică cu un glob care levitează. Nimic wow, dar și totuși doar 5 lei? Decât.

Oricum, începând cu 2020, de când cu criza livrărilor, transportul gratuit a fost tot mai rar descoperit de mine pe AliExpress, iar cu transport deja nu mai era o afacere, putând comanda și din România produse asemănătoare (poate chiar aceleași) la preț asemănător. Sau chiar mai ieftin.

Tu știai că AliExpress nu mai livrează toate chinezăriile în România?

Mă poți urmări și în Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *