TVR Sport se lansează în martie 2024

De ceva timp TVR, mă rog, Societatea Română de Televizune, tot (re)lansează televiziuni. TVR Info, TVR Cultural, iar anul trecut a lansat TVR Folclor. Eu mă mai uit la știrile lor, dar pe canalul de Youtube, care mă omoară că nu le urcă la calitate superioară. Zici că țin clipurile pe vreun server din bucătăria turnului TVR și nu vor să-l ocupe cu clipuri la standard măcar HD.

Deși la TV am ajuns să mă uit aproape exclusiv la canalele de sport și doar în momentul transmiterii competițiilor importante și la televiziunile de documentare, în ultima vreme cel mai mult țin pe BBC Earth, pasiunea asta pentru televizune, pentru a afla ce e nou, încă o am. De aceea mai intru și mai citesc paginademedia, HD Satelit sau Media Max, bloguri/site-uri despre media TV în principal.

Așa am aflat și de anunțul oficial cum că în martie 2024, adică anul acesta, se va lansa și TVR Sport. Se știa de ceva timp, dar nu era cert când.

Ce așteptări am eu de la TVR Sport?

În primul rând, să transmită sporturi cât mai diversificate. Nu știu, ori am îmbătrânit și nu mă mai uit, dar îmi aduc aminte când Eurosport transmitea și fotbal australian, hochei pe iarbă, curling sau te miri ce sport de care nici nu auzisem până să-l văd pe Eurosport. Parcă uneori, în weekend, aș vrea să văd și altceva nu doar snooker și ciclism, sporturile de bază de pe Eurosport.

Aș vrea să văd la TVR Sport mai multe ore de la Jocurile Olimpice 2024. În trecut TVR transmitea în special competițiile la care participau și românii, și doar înregistrat sau în format de rezumat, celelalte competiții. Dar mi-ar plăcea să văd live și un meci de hochei sau aruncarea ciocanului, chiar dacă noi nu avem participanți.

Mi-ar plăcea să văd la TVR Sport emisiunea Replay, dar extinsă pentru absolut toate sporturile, nu doar pentru fotbal. Să ne mai aducem aminte că eram campioni olimpici la gimnastică, campioni mondiali la handbal sau prin finale de Grand Slam la tenis.

Mi-ar plăcea ca viitorul site TVR Sport să fie chiar de sport. În momentul de față nu există niciun site de sport în România pe care să-l citesc. Doar clickbait, doar zvonuri, doar cancanuri, știri scrise prost. Deși se tot lansează site-uri peste site-uri cu foști jurnaliști de la cunoscutele GSP și ProSport, niciunul nu e ce trebuie. Șoc și groază pe toate doar să dai cât mai multe click-uri și să aibă ei sesiuni cu care să se laude agențiilor de publicitate. Dar, măcar de ar fi doar titlurile aiurea și conținutul articolelor ok, dar nu.

Mi-ar fi plăcut ca TVR Sport să se lanseze și în varianta 4K, că tot mă plângeam eu că sunt puține televiziuni 4K în România. Dar, din primele informații, va fi doar în SD și HD.

Ce televiziuni de sport sunt în România? Mai era nevoie de încă una?

Nu stau să caut pe google, dar în momentul de față avem Eurosport, Digisport, Prima Sport, Orange Sport, Sport Extra și Pro Arena. Sau pe astea le am eu în listă. Dacă mai sunt și altele…

Mai era nevoie de încă una? Dacă TVR Sport se va baza strict pe sporturi, eu zic că da, dacă va fi tot o televiziune de talk show-uri de sport, nu. Acum, vedem ce va fi că vorbim de TVR totuși.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *