Netflix cere o taxă suplimentară de 2,9 euro

Netflix a introdus de ieri și în România taxa suplimentară de 2,9 euro pentru conturile care sunt utilizate în mai multe locuințe, zic ei.

Au dat un comunicat din ăla PR-istic de lemn putrezit, crezând că tot mapamondul e prost. Fii, bă frate sincer. Noi suntem Netflix și vrem ca fiecare pământeam să aibă cont la noi. Punct. Nu ne convine ca un singur fraier să plătească și 5 să se uite la ce punem noi pe platformă.

Nu cu texte de genul că cerem această taxă ca să îmbunătățim serviciile și programele oferite. Sunt precum cele de la operatorii interni de cablu și internet care o dată la 2-3 luni tot te mai informau că pentru a putea oferi servicii de înaltă calitate, ne vedem nevoiți să mai punem 1 euro la abonament.

Dar, mă rog, economie de piață liberă, capitalism, consumerism, liberă exprimare. Companie privată și fac ce vor ei. Dar altceva mă nedumerește pe mine: Contul tău Netflix este pentru tine și pentru oricine locuiește cu tine – locuința ta.

Am mai avut acum ceva timp discuția, cum fac, vin ei și verifică dacă sunt din aceeași locuință sau nu? Eu, de exemplu, sunt conectat la Netflix și pe telefon, și pe laptop, și pe televizor și am rămas conectat și pe televizorul de acasă, la Moldova. Care e considerat că e acasă în accepțiunea lor? Nu știu, dar mișcarea asta Netflix sună a caz din trecut când vecinii se pârau la securitate că a plecat de acas, că au venit acas.

Ce ar fi putut să facă Netflix

Dacă voiai să aduci cât mai mulți abonați sau să îți crești veniturile, aveai câteva alte opțiuni, nu cea în care pare că ești de la la vreun serviciu de spionaj.

  1. Scădeai valoarea abonametului, ofereai 3 luni gratuite și ofereai conținut pentru care viețuitorul de rând și-ar fi continuat să-și plătească el singur abonamentul.
  2. Limitai numărul de dispozitive care pot fi conectate în cont în același timp. De exemplu, Digi parcă mă lasă să mă conectez pe 4 dispozitive, dacă vreau și al cincilea mă pune să șterg altul. Tu, pentru că ești Netflix, limitai la 3.
  3. Activai peste tot în lume abonamentul Netflix cu reclame. Îl făceai 3 euro, dar știa omul că o dată la 15 minute filmul va fi întrerupt de o reclamă. Câștigai și din abonament, câștigai și din reclamă. Mai câștigat decât varianta actual aleasă.

Mă rog, eu probabil o să renunț la platformele de streaming și-mi fac cont când apare doar ceva pentru care chiar vreau și merită să plătesc. Momentan, doar îmi trag bani din cont fără ca măcar să le deschid. Cum am mai zis, nu prea mai vizionez nimic.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *