În sfârșit: plăți interbancare instant prin ING

De mult îmi puneam întrebarea: dacă schimbul online de informații se face instant, de ce băncile încă nu fac transferul banilor instant? Transferul între două bănci distincte. Până la urmă e un schimb de biți, de 1 și 0, nu de bani fizici ce tre trimiși cu caleașca de la București în Fundu Moldovei.

Tot timpul făceam paralela cu poanta (reală) cu cererile online se depun la ghișeul 2. Așa păre și transferul de bani dintre două bănci diferite. Cazul meu. Primesc salariul la Unicredit, dar folosesc pentru plăți contul ING. M-am învățat eu cu ei, îmi pare mai ok aplicația. Iar Unicredit e un fel de depozit de economii fără dobândă. Se întâmplă să rămân fără bani în contul ING pentru că uit să fac transferul. Da, s-a întâmplat noaptea, s-a întâmplat în weekend când chiar aveam nevoie și a trebuit să apelez la soluții de avarie. Nu mai bine era să fac un transfer instant din Unicredit în ING? Era.

Nu săriți că de ce nu fac plățile cu Unicredit, nu mi-au trimis cardul cei de la Unicredit, nu m-au anunțat că nu l-am ridicat și așa am rămas fără card la ei. Dar contul e ok, e activ. Și sincer, din această încurcătură a lor eu am avut de câștigat. Da, o altă variantă de a mai fenta inflația pe care am uitat să o menționez în articolul cu pricina.

Plăți instant de la ING către alte bănci

Revenind la subiect. Tocmai am primit un email îmbucurător: acum ING permite transferul de bani instant către alte bănci. Doar așa, căci invers, de la alte bănci către ING tre să permită acele alte bănci acest lucru. Tot e bine, e un început, e un serviciu ce cu siguranță va fi copiat într-un timp mai scurt sau mai lung și de către alte bănci. Duamni ajutâ și de către Unicredit.

Alt aspect de reținut din informarea ING: plata instant se va face pentru o sumă nu mai mare de 50.000 lei.

No, sper să preia modelul și celelalte bănci, să uităm o dată de plimbat acest dosar cu șină interbancar.

Mă poți citi și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *