Nu mai bine iese Austria din spațiul Schengen? Poate chiar și Olanda

Săptămâna trecută doi politicieni europeni ne-au luat partea în subiectul aderării României la spațiul Schengen: Olaf Scholz și Franz Timmermans. Primul e cancelarul Germaniei, al doilea este vice-președintele Comisiei Europene. Care a fost reacția Austriei? Noi suntem de neînduplecat. Hai sctir!

Aceleași scuze: România nu e pregătită, imigrația e o problemă la granițele României, sistemul Schengen nu funcționează. Dacă sistemul nu funcționează, nu mai bine ieșiți voi din Schengen și lăsați pe restul să se descurce cum pot? Vă reactivați punctele vamale fizice, ghișee clasice, controale non-stop și astfel știți tot ce intră în țara voastră.

Mai mult ca sigur, dacă Austria va vota pro, se va răzgândi iar Olanda

Da, sunt mari probleme în vămile de la noi. Șpăgari la toate punctele vamale sunt, dar asta nu înseamnă că trebuie tărăgănată la infinit problema. Sau nu trebuie arătat un singur țap ispășitor, că în cazul imigrației ilegale chiar nu suntem noi marea bubă. Nu eram noi pregătiți nici de aderarea la NATO și iată că suntem parte și cam aliați de nădejde, nu eram pregătiți nici de aderarea la UE și iată că unii deja s-au plictisit încât vor RoExit.

Până să fie Austria cu pata pusă pe noi, a fost Olanda. Acum Olanda are ceva cu Bulgaria. Chiar cred că e o înțelegere subterană, cele două țări nu au făcut decât o rocadă care să voteze contra cui. Astfel că, dacă și Olanda are o problemă cu imigrația de la granița cu România, să-și reactiveze și ei înapoi punctele vamale și scapă de greaua moșternire lăsată de România.

Deci, cum facem Austria și Olanda, ieșiți voi din Schengen ca să puteți dormi liniștiți că nu vă invadează țara imigranții?

Mă poți urmări și pe Gogle News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *