Italia devine iliberală

Sau se duce acolo unde Ungaria și Turcia au ajuns deja.

Din titlurile ultimelor știri despre Italia nu lipsește cuvântul interzice.

Primele două informații care-mi vin în minte: Italia interzice carnea produsă în laborator și Italia interzice Chat GPT.

Ce nu se scrie în aceste două știri este că în Italia regimul politic a virat spre o ideologie foarte conservatoare, ca să nu zic de-a dreptul extremistă. Ciudat, Georgia Meloni, războinica Italiei, nu ia partea Rusiei în războiul idiot împotriva Ucrainei. Cel puțin nu la nivel declarativ, că probabil inima ei bate pentru rușii mândrii de țara lor.

De ce interzice Italia carnea produsă în laborator? Pentru că astfel vor mai putea găti pizza tradițională cu salami din carne de porc crescut pe coasta Amalfi eventual. Liviu Dragnea îți spune ceva? Georgia Meloni este un fel de Dragnea a Italiei ca și mentalitate. Aș spune chiar un fel de George Simion. O extremistă care vede poporul italian perfect, care vede răul în ceilalți și care vrea să salveze Italia de invadatorii străini. Invadatori economici în prezent. Europa e rea și vrea răul Italiei. Astfel că huo carne de laborator, trăiască porcul crescut la foc automat. Tradițional oare?

Italia interzice și Chat GPT, cu certitudine cea mai avansată inteligență artificială din prezent. Deși aplicația în sine acum pare deja plictisitoare, dacă e folosită în mod practic este de-a dreptul uimitoare. Recunosc, de când s-a integrat în Bing intru tot mai rar direct pe aplicația dezvoltată de Open AI. Bing se pare că a rafinat mult mai bine botul conversațional.

De ce interzice Guvernul Italiei Chat GPT? Cică nu respectă GDPR-ul. Păi sunt acolo date personale? Îți invadează parolele și informațiile criptate de pe card? Nu. Și atunci cum încalcă Chat GPT confidențialitatea utilizatorilor? Cu siguranță știe Georgia Meloni.

Italia interzice avansul tehnologic. Urmează să interzică presa liberă?

În nebunia asta extremistă care pătrunde în absolut toate țările Europei și nu numai, cel mai mult de suferit are avansul civilizației din orice perspectivă. Nu doar blochează avansul tehnologiei, ci tot ce s-a construit în ultima sută de ani: globalizare, economie liberă (care are marile ei derapaje, ce-i drept), internet liber, tehnologii noi controversate, dar care se dovedesc extrem de utile, presa liberă.

Uitați-vă la țările care au bătut pasul pe loc din motive diverse precum naționalismul tâmp din Venezuela, comunismul reșapat din Rusia sau totalitarismul fără egal din Coreea de Nord. Țări care puteau fi departe, în realitate se zbat în sărăcie deși sunt pline de resurse minerale. Asta vrea să ajungă și Italia lui Georgia Meloni, doar pentru că celelalte țări sunt rele și vor răul fostului imperiu?

Urmează să interzică presa incomodă? Vloggerii care vor prinde curaj și vor spune că drumul Italiei a deraiat? Bloggerii care vor scrie despre derapajele lui Meloni? Ce urmează să mai interzică Italia?

Mă poți citi și pe Google News

Sursă foto

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *