Azi în trecut – 5 aprilie

  1. Pe 5 aprilie 1792 are loc unul din cele mai importante momente pentru democrație – pentru întâia dată un președinte SUA, George Washington, își exercită dreptul de veto asupra unui proiect de lege.
  2. La 5 aprilie 1924 în România este interzisă activitatea Partidului Comunist. Știm cât de mult a fost interzis timp de 45 de ani…
  3. La 5 aprilie 1964 primul tren de metrou fără conductor a circulat în Londra. Păi și după 60 de la debut, de ce nu s-au automatizat cu totul?
  4. La 5 aprilie 1973 are loc prima operație pe cord deschis din România. Are loc la Târgu Mureș și cel care a condus echipa medicală a fost dr. Ioan Pop de Popa. Interesant nume.
  5. Cu toții am auzit de Piața Tiananmen. Marele protest din China comunistă are loc la 5 aprilie 1976 loc pentru susținerea eliberării lui Deng Xiaoping, activist comunist. Care avea să devină și șef de factor pentru 11 ani.
  6. La 5 aprilie 1989 în Polonia pică pașnic comunismul. Particul Comunist e de acord cu Parlamentul bicameral și chiar cu alegeri libere. La noi știm cum a fost…
  7. La 5 aprilie 1994 vine la București președintele Serbiei, Slobodan Milosevici. A fost judecat la Haga pentru crime împotriva umanității, dar a murit doar cu câteva ore înainte de a se da verdictul.
  8. La 5 aprilie 2001 Partidul Comunist, prin Vladimir Voronin, câștigă alegerile prezidențiale. Că de ce să uiți trecutul repede. Din păcate, la Chișinău rusnacii nu le dau pace nici în prezent.

Sursă informații

Mă poți urmări și în Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *