Condamnări de fațadă

Donald Trump a fost pus sub acuzare și cel mai probabil va fi arestat doar pentru un pic de spectacol. Deși a instigat la violență și răsturnarea regimului – insurecție, deși a recunoscut că a făcut mânării pentru a nu plăti nici măcar un dolar taxe – fraudă fiscală?, deși cine știe câte tâmpenii o fi făcut ca președinte, el va primi cătușele pentru un șantaj la o actriță porno.

Vă sună cunoscut?

Cazuri asemănătoare avem și pe meleaguri interne. Primul care îmi vine în minte este cel al lui Liviu Dragnea. Deși are dosare de mită, de însușire a bunului public, de fraudă electorală, mnealui a fost la răcoare pentru că o angajată la o instituție publică de prin Teleorman lucra pentru partid, dar era plătită de stat. Păi și condamnările pentru cazurile grele când vin? Probabil niciodată.

Tind să cred că în democrațiile astea conduse de americani există o înțelegere prin care marile vedete politice care au călcat strâmb să nu scape nepedepsite, dar pedeapsa să fie pentru lucrul cel mai mărunt. Vede poporul că justiția își face treaba, li se spală ochii cu justiția curată, iar politicienii stau la răcoare câte un pic și apoi își văd din umbră de afaceri. Cu banii făcuți din marile infracțiuni.

Totuși, decât să cazi de la fereastră, mai bine să poți urla din stradă deși știi că în același timp ești si furat. Idealul este nici să fii furat și nici să cazi de la fereastră. Ideal.

Oricum, pe Donald Trump nu îl vom vedea cu cătușe pentru că la americani funcționează de minune mica înțelegere.

Mă poți citi și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *