Diferența crizelor economice: De la dezvoltare personală pentru un job la milionari peste noapte

Criza economică trecută, cea din 2008-2010, a creat un boom al coacherilor. A celor care te ajutau să te dezvolți personal pentru a îți găsi un loc de muncă. Am fost și eu la câteva evenimente de genul deși nu am suportat niciodată ideea. Eram la facultate, era greuț cu joburile pe atunci, astfel că am zis să le dau o șansă celor care te ajută să te dezvolți personal. Fix o șansă le-am dat. Apoi m-am apucat eu de treabă online – scris articole pentru SEO, bloguri, site-uri personale, gestionare magazine online, descrieri produse, afiliere, etc. Pentru că vrăjeala cu dezvoltarea personală nu ținea de foame. Și nici chirii nu plătea.

Câți din cei care atunci au ieșit în față ca mari coacheri mai există acum? Câți dintre cei care se dădeau specialiști în dezvoltare personală mai sunt acum? Câți din cei care atunci scriau cărți fără număr mai dezvoltă personal acum alte persoane? Câți? Că mie nu-mi mai sare în ochi cam niciunul.

Dezvoltare personală pentru a deveni milionar peste noapte

Ei bine, la actuala criză economică – dacă o putem numi așa – nu te mai dezvolți personal pentru a-ți găsi un job. Este sub nivelul actual ca să îți găsești un job, acum te dezvolți personal ca să devii milionar. Pentru că nu sunt în bula celor care se dezvoltă personal pentru a se îmbogăți peste noapte, nu am evidențiat marea problemă până azi. Dacă în 2008 dezvoltarea personală însemna câteva cărți citite, participarea pe la evenimente mai mult sau mai puțin free, acum dezvoltarea înseamnă sute de euro, mii de euro sau chiar mult mai mult.

Și cu ce rămâi? Tu cu nimic, alții cu milioanele de euro. Cel puțin de fațadă.

Noul trend este să te învețe alții cum să te îmbogățești din crypto și bursă. Nu mai este la modă să îți cauți un job. Să începi cu o funcție de junior specialist ceva, acum, la 20 de ani tu tre să te dezvolți pentru a câștiga milioane de euro din bitcoin și acțiuni la Apple și Amazon în doar câteva luni. Și faci milioanele? Se pare că nu.

Urmărește o investigație care arată clar că milioanele de euro nu se fac peste noapte. Și nici nu există mari guru care să te învețe cum să pariezi pe bursă și crypto fără să te frigi de câteva sute sau chiar mii de euro.

Așa că mare grijă, dezvoltă-te personal fără a te arunca în fântână fără să te întrebi dacă nu cumva te îneci.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *