Tu cât de des schimbi telefonul mobil?

Smartphone-ul, mă scuzați.

Eu cam tot timpul le-am schimbat la un interval de 3-4 ani. Am avut iPhone 5, 6s, apoi Xr și acum 13 Pro parcă, că nici nu știu exact ce am. :)) Bine, e un telefon personalizat, i-am spart spatele.

Și nu simt nevoia să schimb nici anul ăsta, oricât de trendy-frendy va fi cinșpele. Că va ține bateria 1 minut în plus, că în modul portret se va vedea și ultimul fir nefocusat de pe față, că procesorul se va mișca cu de până la 2 ori mai bine, nu mă impresionează. Pur și simplu telefonul a ajuns un computer atât de performant, încât nu mai merită o investiție anuală într-un device. Nici măcar la doi ani.

Și asta simt și producătorii. Problema nu e că simt, problema e că nu s-a mai avansat cu tehnologia mai deloc. Avansat într-un mod în care să spui wow, îl vreau, nu pot sta fără. Adică eu aș vedea următorul mare pas în telefoane transparente rulabile/pliabile în adevăratul sens al cuvântului, nu foldurile din prezent. Le văd integrate cu inteligența artificială, să-i spun lui Siri să-mi comande un Uber de la adresa x și să mă ducă la adresa y. Să-i spun lui Siri să comande de pe Tazz pizza diavola de la Buongiorno fără ca măcar să mă ating de telefon.

Vreau ca telefonul să proiecteze un fel de hologramă, astfel încât atunci când vorbesc pe whatsapp video să nu mai stau cu telefonul în mână, ci să proiecteze video-callul. Vreau să-i spun lui Siri să deschidă arcana.ro în chrome și dashboardul în aplicația wordpress fără a pune mâna pe iPhone. Vreau ca telefonul să se încarce de la lumina naturală non-stop. Să țină bateria, dacă nu e contectată la o sursă de încarcare, 3-4 zile. Din astea.

Da, asta înseamnă următorul nivel după părerea mea. Ce se dezvoltă acum e marketing de duzină.

Și dovada că inovațiile în domeniu stagnează sunt vânzările care pică. Aveam în ciornă articolul, dar după articolul lui Marius, m-am convins că trebuie publicat. Nu de alta, dar simțămintele se cam adeveresc. Interesant este cum sancțiunile asupra Huawei a omorât practic brandul ăsta. În schimb, sancțiunile asupra Rusiei au înflorit țara aia….

Tre să se mai nască un Steve Jobs ca să aibă curajul să sară peste câteva etape. Acum Apple nu face decât să rafineze la nivel ultra ceea ce inovează alții. Dar cât o să meargă și asta?

No bine, eu schimb telefonul cam la 3-4 ani. Tu?

Mă poți urmări și pe Google News

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *