Am fost targetat cu reclama fake la Hidroelectrica

M-a ferit bunuțul până acum de reclamele înșelătoare la tot felul de mari companii pentru a cumpăra, în principal, acțiuni și a mă îmbogăți peste noapte.

Chiar îmi doresc să mă îmbogățesc peste noapte, dar pentru asta joc la loto mai ales de când se poate și online. Și încă nu am dat marea lovitură. Probabil nici nu se va întâmpla. 

Deși stau destul de mult pe internet, dar tot mai puțin pe rețelele de socializare, am fost ferit până acum de anunțurile care promit mii de lei, milioane chiar, peste noapte doar cumpărând acțiuni la diverse mari companii. Cele mai frecvente ad-uri fake sunt la Hidroelectrica. 

Nu știu cum a făcut Zuck, dar m-a ferit până acum. Până acum.

Deși intru pe site-ul Hidroelectrica pentru a plăti facturile mamei, se pare că nu m-a targetat niciun țepar. Dar toate au un sfârșit. Și un început. Doar că pe mine nu m-a prins în plasă. Nici nu ar avea cum. Pentru că…

Cum să te prinzi că totul e doar o țeapă?

  1. Atenție la limbajul folosit. Chiar dacă nu știi limba română la perfecție, ar trebui să te prinzi că ți se plimbă limba în gură. Că ceva nu sună bine. Se pretează pentru orice mesaj utilizat pentru a te țepui indiferent de canalul utilizat: SMS, Whatsapp, Facebook, etc.
  2. În anunț e amalgan de informații. Mult text, fără o așezare logică, cu multe logouri, culori și dimensiuni pentru a-ți fura ochii. Dar să fie furați în a-ți sugera că ceva nu e bine ar fi cazul.
  3. Dacă e pe Facebook, paginile sunt cât se poate de dubioase. În cazul meu a fost Hidro management. Când compania este Hidroelectrica. Nu se joacă nicio campanie când e vorba să vândă acțiuni pe bursă.
  4. Dacă primești pe email, pe lângă cele 3 puncte de mai sus, atenție la adresa de email utilizată, atenție la link-ul către care te trimite. Dacă nu pare ceva oficial, dacă ai și cea mai mică bănuială, nu acționa în niciun fel. Doar dă delete mailului. Oricum, nicio companie nu te pune să cumperi mai mult decât serviciile oferite de ei în mod obișnuit.
  5. Nu mai crede că poți face mulți bani ușor. Cum am zis și mai sus, și eu îmi doresc să devin milionar peste noapte, joc la loto, cu toate astea tot mă trezesc dimineața să merg la muncă. La muncă, nu l-a întins mintea credulă.

Tu ai dat peste astfel de anunțuri? Cunoști personal oameni țepuiți?

scam hidroelectrica

Mă poți urmări și pe Google News

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *