De unde a apărut valul ăsta nou de ad-uri spam pe Facebook?

Poate sunt eu mai select sau poate nu, dar nu prea îmi intră ad-uri spam de la Facebook. Până și cele cu Hidroelectrica mi-au apărut abia după ce valul a trecut.

Dar, de două zile e spam constant cu o tipologie de ad: Florin Zamfirescu ar fi zis nu știu ce lui Denise Rifai și gata, vine sfârștitul lumii. Mi-a intrat și un ad nu nea Marcel, pe aceeași tipologie și ăla. Nu am fost curios să dau click să văd unde mă duce. Doar report. Și tot degeaba.

Cu toți indienii, cu toate reporturile, cu toată tehnologia anti-scam, cu toată nebunia de AI din ultima perioadă, Facebook nu reușește să scoată din platformă o serie de bannere înșelătoare care probabil au fost raportate de sute sau chiar mii de ori? Sau iese banuțul, ce mai contează că se promovează înșelătorii?

Aveam eu o idee, încă o mai am: platformele care permit promovarea unor astfel de înșelătorii să intre automat la complicitate la înșelătorie? Nu-i corect așa? Mai ales în cazul ăsta. Trec 48 de ore, reporturi peste reporturi și ad-urile încă-mi apar?

Mă poți urmări și pe Google News

2 Comments

  1. Din ce am inteles, sunt conturi normale, sparte, si se pun astfel de reclame. Si e greu sa le depisteze.

    • Pavel

      E posibil și asta. Totuși, 48 de ore să nu reușești măcar să le ascunzi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *