Reconversie profesională: din vrăjitoare în false măicuțe

Seara, ca să adorm, îmi pun pe laptop ceva, ca să am un sunet pe fundal. Cică nu ar fi recomandat, dar nu ăsta-i subiectul.

Aseară am deschis YouTube și mi-a recomandat un video nou de la Ciprina Lospa, un youtuber care deconspiră țeparii online. Subiectul de această dată? Măicuțele false. Mai auzeam de câte un caz când și când, dar se pare că e un adevărat fenomen. Daaar, ce mi-a atras atenția este vocabularul măicuțelor, unul foarte colorat, inspirat din lumea vrăjitoarelor, semn că acestea au simțit o nișă de business și practic s-au reconvertit profesional, ceea ce românilor de rând nu prea le iese, preferând să stea pe ajutorul social dat de stat. De apreciat, nu? Nu prea, că păcălesc tot pe cei săraci cu duhul și mintea.

Urmărește mai jos videoul ca să te convingi și tu de apartenența acestor măicuțe.

Nu știu dacă s-au sincronizat sau cei de la Digi 24 s-au inspirat sau e pur întâmplător, dar, azi urmăream știrile să fiu și eu informat și ni se prezintă un subiect: falsele măicuțe de pe internet. Digi merge și mai departe și se duc după ele în teritoriu, peste una dă, pe alta nu o găsește pentru că nu există mănăstirea…

Mda, oriunde umbli pe internetul ăsta dai numai de țepe. De când mi-a apărut reclama fake la Hidroelectrica, am primit cu zecile de atunci pe Facebook. Semn că Mark Zuckenberg e foarte preocupat de siguranța online. A se citi: de siguranța profitului cu orice preț.

Mare, mare atenție la ce dați click, în ce vă încredeți pe internet. Online-ul devine tot mai mult un loc a infractorilor reprofilați.

Mă poți urmări și pe Google News

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *