FIFA devine EA Sports Football Club – Tu ce te mai joci?

Seria FIFA a fost și este singurul joc pe care încă îl mai practic. Deși am încercat și shootere sau jocuri de strategie, pur și simplu nu m-a prins niciun alt joc. Poate doar Formula 1, dar e greu să te joci de pe controller, iar ca să investesc în volan și pedale nu am dorit, așa că l-am abandonat devreme.

FIFA este cel mai celebru joc electronic, realizat de cei de la EA Sports chiar în România. Dacă treci pe la Afi Cotroceni, ești practic acasă la FIFA. Sau, acasă la EA Sports FC, pentru că începând din 2023 jocul nu va mai purta denumirea de FIFA. De ce? Toate pleacă de la bani.

FIFA se va numi EA Sports Football Club – va mai avea același succes?

Îl joc de copil. A apărut pentru prima dată în 1993 și iată, după 30 de ani are parte de un rebranding – EA Sports Football Club. Au fost și ediții reușite. Și ediții mai puțin reușite. Într-o perioadă am luat o pauză din a mai achiziționa jocul în fiecare an, dar cred că de prin 2017 am revenit asupra deciziei și am cumpărat varianta pentru Play Station 4 la fiecare ediție. Da, acum ca să mă relaxez mai dau un FIFA 23 în weekend. În pandemie a fost tertipul perfect pentru a ne mai aduna, pentru a mai bea o bere. Eu și cu moldovenii mei. 😀

Va rămâne pe veci FIFASau nu?

Ne vedem la un FIFA?” nu cred că se va schimba. Sau nu prea curând. Da, denumirea zic că este inteligent aleasă, Football Club fiind cea mai des întâlnită denumire de echipă de fotbal. Fotbal Club Barcelona, Liverpool FC sau Fotbal Club FCSB. Dar va rămâne pe veci FIFA pentru noi cei care îl practicăm de 20 de ani. Generațiile viitoare, cei care cresc acum cu jocul electronic probabil se vor adapta la noua denumire, dar asta va lua timp. Că uite, nu se mai zice adidași, ci snicărși. Deci o evoluție poate exista către „Ne vedem la un FC?„.

Tu joci FIFA? Sau orice alt joc video?

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *