Cum jucăm în hora reciclării RetuRo?

Reciclarea obligatorie sau, mă rog, 50 de bani garanție per fiecare recipient din plastic sau sticlă a intrat de ceva timp în vigore. Statul i-a zis Hora reciclării RetuRo. Iar ambalajele cu eticheta specifică par a fi din ce în ce mai dese.

Cum eu beau acasă apă de la robinet după ce mi-am montat un filtru de apă, cumpăr tot mai rar sticle din plastic sau sticlă. Doar când și când în pauzele de la birou și marțea la fotbal. Și când mai iau câte o bere, căci încerc să mă abțin cât pot de mult de la bere. Nu mă dau sfânt, nu renunț la licoarea amăruie. Cu toate astea, prin casă am adunat o sticlă de bere Nemțeana cu eticheta RetuRo și două sticle de apă din plastic. Recomand berea.

Astfel că nu am ajuns să reciclez pentru a primi banii înapoi, care apropo, nu sunt bani direcți, ci vouchere să cumperi de la magazinul la care reciclezi și parcă poți cere și banii înapoi. Oricum eu aruncam și înainte în tomberonul special pentru fracție uscată, dar vecinii e vecini și aruncă totul la grămadă. Sunt reciclator moral, cum s-ar zice.

Tu ai ajuns să îți recuperezi banii pe garanția plătită pentru sticle? O vei face?

PS: Când eram mic se reciclau sticlele din sticlă, mama avea adunate destule, am prins un moment și am mers la magazin să cumpăr gume cu surprize cu fotbaliști de toate sticlele adunate. Și nu erau puține. Ups.

PS2: Poți cere sigur și banii înapoi.

Mă poți urmări și pe Google News

3 Comments

  1. Nu am reciclat pentru ca nu vad ceva ok ca , atunci cand platesc un produs imi ia garantia cash si cand sa returnez plasticul imi da un voucher …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *