Știrile de vinerea asta #3

 1. Președinta Ungariei, Katalin Novak, și-a dat demisia după ce o investigație a dezvăluit că a grațiat un bărbat condamnat într-un dosar de pedofilie. Bine, are și Orban meritul lui.
 2. Dublă eutanasiere în Olanda: Fostul premier Dries van Agt a murit de mână cu soţia sa, alături de care a trăit 70 de ani
 3. Reclamă înșelătoare a TAROM pentru zboruri transatlantice. SUA rămân o destinație prea îndepărtată pentru compania statului român. Încercare de PR de la TAROM.
 4. Mesaj halucinant al lui Donald Trump către liderul unei țări NATO: „N-o să vă protejez. I-aș încuraja pe ruși să facă ce dracului vor.”
 5. NATO reacționează la comentariile lui Trump privind încurajarea Rusiei să atace aliații SUA care nu ar aloca suficient pentru apărare: “Subminează întreaga noastră securitate, inclusiv pe cea a SUA, și îi expune pe soldații americani și europeni la un risc crescut”.
 6. ANALIZĂ Sistemul bancar a încheiat 2023 cu un profit record, în creștere puternică față de 2022
 7. Nicuşor Dan a prezentat proiectul de buget al Primăriei Capitalei pe 2024: Cu totul, excluzând viitoare fonduri europene şi excluzând sume care doar tranzitează conturile noastre, este un buget de 6,5 miliarde de lei. Nu-i perfect Nicușor, dar chiar sper să nu se întoarcă vreun pesedist la primărie.
 8. Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier în Kenya
 9. Salariul mediu net a ajuns la 5.079 lei în decembrie 2023, cu 15% mai mare decât în decembrie 2022 / Real, ajustat cu inflația, câștigul salarial a fost cu 8% mai mare decât anul precedent
 10. Banca Transilvania anunţă official că a cumpărat OTP Bank Romania şi celelalte companii din grup, tranzacţie de 347,5 milioane euro
 11. Atac cibernetic masiv asupra mai multor spitale din România. Ministerul Sănătății precizează că sunt afectate 18 unități, din zece orașe, dintre care șase spitale din București. Au fost deconectate de la internet și alte spitale care folosesc programul afectat de atacul de tip Ransomware. Acum ce mai face Ciolacu, își schimbă iar buletinul?
 12. Bitcoin a atins nivelul de 50.000 de dolari, pentru prima dată în mai bine de doi ani / Criptomoneda a crescut cu 16,3% în acest an
 13. Rata de refuz a vizelor de muncă pentru străini s-a dublat. Necunoașterea profesiei sau a limbii engleze, suspiciuni de documente false, trafic sau chiar risc de securitate
 14. Senatul SUA a adoptat ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Probabil le-a spus cineva republicanilor că s-ar putea să nu pupe șanse la alegerile prezidențiale din toamnă.
 15. Ministerul Apărării scoate la concurs peste cinci mii de posturi de soldați și gradați profesioniști (SGP), în toată țara. Salariile sunt cuprinse între 2.400 – 4.100 de lei. Deci, pentru 2000 de lei s-ar putea să te duci pe front.
 16. Inflația oficială depășește din nou 7%, după scumpirea legumelor și fructelor, în ianuarie, dar și ca urmare a majorării semnificative a tarifelor pentru utilități, servicii de curierat și a biletelor de avion. Mulțumim partidului unic.
 17. Creșterea economică a României a încetinit la 2% în 2023. Mulțumim din nou partidului unic.
 18. Marcel Ciolacu a fost primit de papa Francisc. De Kiriil a Rusiei pe când?
 19. Simona Halep dă în judecată și cere 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv despre care ea crede că era contaminat cu Roxadustat.
 20. Grecia devine prima țară creștin-ortodoxă care votează în favoarea căsătoriilor între persoanele de același sex
 21. Sora lui ChatGPT de la OpenAI este genială
 22. Alexei Navalnîi a murit în închisoare. Bine, titlul corect era: Alexei Navalnîi a fost omorât în închisoare.

Bune de citit, văzut sau ascultat

 1. Studiu. Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobîl au suferit mutații care par să le ofere rezistență la cancer, în ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranță pentru om, pe întreg parcursul vieții.
 2. Minciunile lui Vladimir Putin în interviul pentru Tucker Carlson.
 3. Ar putea fi Robert F. Kennedy Jr. surpriza alegerilor din SUA? Candidatul independent care schimbă regulile jocului electoral
 4. „Am fost cumpărat”. 25.000 de dolari pentru o adopție din România în America. Și șansa unei vieți normale
 5. Povestea operatorului 112 care a preluat primul apel de urgență din România, în urmă cu 20 de ani
 6. Cum a ajuns compania de anvelope auto Michelin să ofere stele restaurantelor
 7. Iubirea online. Cum îți toacă aplicațiile de dating precum Tinder și Bumble timpul și banii, în căutarea perechii perfecte
 8. La două luni după implementarea sistemului garanție-returnare, România reciclează „pe caiet”. Practic, n-am intrat încă în Hora reciclării.
 9. Noua Casă 2024
 10. Cheapflation sau cum vinde industria alimentară produse mai ieftine pe bani mai mulți
 11. INVESTIGAȚIE VIDEO. Vânătorul de bătrâni

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *