Știrile de vinerea asta #1

Reluăm și secțiunea asta. Duamni ajutâ din nou.

 1. Extrem de multe mutări pe piața bancară din România, dar șocul a venit abia săptămâna asta. BRD este de vânzare.
 2. Compania germană constructoare de armament Rheinmetall cumpără o participație majoritară la producătorul român de vehicule militare Automecanica din Mediaș. Investiții importante.
 3. DNA: Șeful CJ Prahova, cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Iulian Dumitrescu ar fi primit peste 16 milioane lei de la un om de afaceri. Băiatul ăsta trăia ca un mare miliardar, nu ca un amărât de bugetar.
 4. Atac cibernetic la Camera Deputaților. Hackerii au furat inclusiv datele personale ale lui Marcel Ciolacu, care au ajuns pe dark web, și au trimis o cerere de răscumpărare. Ciolacu a decis să-și schimbe buletinul.
 5. Consiliul European extraordinar a aprobat un ajutor de 50 miliarde de euro pentru Ucraina. Iliberalul Viktor Orban nu s-a mai opus, dar în Ungaria zice că e o victorie pentru el.
 6. Primarul PSD din Botoșani și-a angajat amanta la primărie, i-a oferit florile preferate în tot orașul, iar soțul înșelat i-a dat pe mâna DNA. Las fierbinți la superlativ.
 7. Băncile ruseşti au înregistrat anul trecut profituri record. Cum dreacu’, bre?
 8. Un judecător din SUA a anulat pachetul salarial record de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk de la Tesla pe motiv că e de neînțeles un asemenea salariu. Salariu de 56 miliarde…
 9. Profitul OMV Petrom s-a prăbușit în 2023. Câștigurile companiei au scăzut cu 61%. Dar, ca să acopere știrea negativă, comunicarea austriecilor au împânzit internetul și cu o altă informație: record de investiții în România. Good job.
 10. Hamilton la Ferrari.

Bune de citit, văzut sau ascultat

 1. Șeful Armatei Române: Dacă va câștiga în Ucraina, Rusia nu se va opri. Tot acesta mai zice că românii ar face bine să se înroleze voluntar în armată pentru a învăța să folosească o armă.
 2. Apple Vision Pro s-a vandut in 200.000 de exemplare in 10 zile. Deși încă sunt la precomandă și încă nu se știe efectiv ce vor face. Se anunță an bun pentru Apple.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *