Știrile de vinerea asta #2

 1. Migranții Europei: românii, polonezii, italienii. Specificul fiecăruia și statele de adopție preferate. Românii sunt peste tot.
 2. Indexul „ciorbei“. Piaţa restaurantelor „se răzbună“ după anii de pandemie. O ciorbă de perişoare a ajuns să coste 30 de lei la restaurantele din Bucureşti, dublu faţă de acum doi ani. Eu i-aș spune indexul nesimțirii.
 3. Selgros – majorare masivă de capital. Un semn bun aș zice.
 4. Regele Charles al Marii Britanii are cancer.
 5. Threads a trecut de pragul de 130 de milioane de utilizatori. Pe mine deja m-a pierdut. Mă găsiți aici.
 6. Chile. Cel puțin 100 de persoane au murit și 200 au fost date dispărute, în urma incendiilor de vegetație ce au cuprins o zonă populată din centrul țării. Și vine vara și în Europa acuș…
 7. Grammy Awards 2024. Taylor Swift a câştigat premiul „Albumul anului” pentru a patra oară, un record. Lista câștigătorilor
 8. Prețurile parcărilor din Paris, triplate pentru proprietarii de SUV-uri. Și la noi posesorii de tancuri nu dau 5 lei așa că urcă pe trotuare.
 9. Vasi Andreica, TED’s Coffee: Horeca românească a ajuns la prețuri peste capitale europene. Dacă nu suntem atenți, se va întoarce împotriva noastră. Ar fi bine să se întoarcă, chiar s-a sărit calul.
 10. Brașov. Viceprimarul Flavia Boghiu și șeful Serviciului Administrarea Patrimoniului, urmăriți penal într-un dosar de abuz în serviciu cu prejudiciu de 300 de mii de lei. Viceprimarul susține că este nevinovat. Anul a început la DNA pentru politicieni. E an electoral, va fi măcel din toate părțile.
 11. Analiză WaPo. Marile companii din industria tehnologiei continuă concedierile, deși economia americană este în creștere puternică. Directorii caută strategii de a maximiza profiturile, pentru că nu mai ating cifrele din timpul pandemiei. De fapt e criză de profit extrem.
 12. Spectacol al Teatrului Masca din București, transformat în eveniment al AUR. Mihai Mălaimare e mare Putinist de mult timp. Păcat, am fost la o piesă de treatru la Masca acum ceva timp și mi-a plăcut mult. Dar apoi managerul de acolo s-a dat pe față cu Ponta și Dragnea și am renunțat. Am văzut cu toții ce calitate e la Golden Gate de România.
 13. Adăposturile antiaeriene din Gorj au ajuns depozite de murături și de gunoi. Imagini cu spațiile dezafectate. Așa-s toate peste tot…
 14. A vorbit Klaus Iohannis în Parlamentul European. E clar că vrea o funcție afară.
 15. Șantierul Naval Damen Galați va construi, în premieră, un portavion de drone pentru marina portugheză
 16. Nokian Tyres, care s-a mutat din Rusia în România, a venit la Guvern, căutând sute de angajați pentru mega-investiția de la Oradea. Salariile nete, duble față de media din zonă. Se construiește în România. Sunt locuri de muncă.
 17. Armata voluntară a României: Detalii despre proiectul „serviciului militar voluntar” pentru tineri / Cum se va aplica și ce presupune.
 18. Forţa de răspuns a NATO poate intra, staţiona sau tranzita România, „în scopul pregătirii și/sau desfăşurării de operaţii militare, dacă va fi cazul, în anul 2024” / Președintele Iohannis a informat Parlamentul
 19. Simona Halep, la TAS. Ultima zi de audieri. Mouratoglou și staff-ul și-au asumat răspunderea pentru suplimentul contaminat
 20. Ilham Aliev, reales președinte al Azerbaidjanului pentru un al cincilea mandat. Mare democrație și la ăștia.
 21. Zelenski îl înlocuiește pe șeful Armatei, Valeri Zalujnîi / „A venit timpul pentru schimbări la vârful armatei” / Comandantul Forțelor Terestre a fost numit șef al armatei
 22. Rusia. Candidatura la prezidențiale a lui Boris Nadejdin, adversar al lui Putin, a fost respinsă de autoritatea electorală. Nimic anormal în democrația rusă.
 23. Președintele rus Vladimir Putin a acordat primul interviu unui jurnalist occidental de la începutul războiului din Ucraina. Unui măscărici pe nume Tucker Carlson. Din interviu aici, și aici, și aici. Și tot sunt articole.

Bune de citit, văzut sau ascultat

 1. Alegeri imposibile 2024. Am găsit comuna cu doar 85 de votanți, unde nimeni nu-și poate depune candidatura. Această comună are un nume sugestiv, Bătrâna.
 2. Cine spune ca nu se munceste in Romania: numarul de salariati atinge un maxim istoric, salariile sunt la un maxim istoric, incasarile din impozitul pe venit si pe salarii sunt la maxime istorice. Ce mai, bubuialăăăă.
 3. Cea mai mare problemă a constructorilor autostrăzii Piteşti-Sibiu: Sătenii nu vor să muncească pentru salarii de 1000 de euro / ”Te bagă la lopată. Îți rupi sănătatea și ajungi la spitale.” Săracii…
 4. Sănătate pe Card – eșecul unui sistem de 300 milioane euro. La ce folosește bucata de plastic care activează rețetele compensate. La nimic. Eu nu l-am folosit niciodată. Niciodată.
 5. Avans pentru casă nouă: cum te protejezi de întârzierile dezvoltatorului
 6. Experiment Digi24 în România și în alte cinci țări europene. Ce poți cumpăra cu 100 de lei și unde e mâncarea mai ieftină
 7. UE își face o rețea de 40.000 de sateliți ca să nu mai depindă de SpaceX de la Elon Musk. UE, Europa, în goana ei după a interzice și a limita totul, a pierdut pasul cu tehnologia.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *