Cel mai bun ambasador al României…

…este Regele Charles al Regatului Unit. Pe vremea când era prinț venea des în România. Mă așteptam să o aducă și pe maică-sa, dar se pare că acesteia îi plăcea mai mult în Scoția. Ce-i drept, frumos tare în Scoția.

Ei bine, și ca rege, Charles nu a uitat de Viscri și casele lui cumpărate în zone pitorești din România. Poate face un bine și descoperă și vreun loc din Bucovina să-i dea un imbold de promovare.

Regele Carol al III-lea, traducerea oficială în română, vine în România în iunie. Deci, peste câteva zile. Este prima lui deplasare în afara țării după încoronare, iar noi ar trebui să profităm la maximum. Nu politic, că teoretic regele nu mai influențează politic, ci turistic.

Cum poate profita România de vizitele regelui Charles?

Prin creșterea numărului de turiști, mai ales din Marea Britanie.

România ar trebui să nu rateze niciun târg de turism important din Regatul Unit, iar acolo să promoveze locurile prin care trece regele lor. Ba chiar să evidențieze că are case cumpărate, că se plimbă pe ulițele prăfuite din Viscri, să ofere imagini de pe dealurile Sibiului cu Charles la pas prin iarba verde a României. Practic, ar trebui să învățăm de la ei, cei care au făcut din orice colțișor vizitat de regi și regine puncte turistice. Cum este și Queen’s View din Pitlochry, Scoția, un loc spectaculos, nu zic nu, dar cu nimic mai spectaculos de multe locuri din România. Ei l-au făcut punct turistic că a trecut o dată pe acolo o regină Victoria, noi ar trebui să-l ducem pe regele Charles la lacul Bicaz să vadă adevărate priveliști. Și apoi să-i anunțăm pe britanici că ce locru senzație a văzut regele lor la noi.

Dar cine să facă un plan de promovare turistică pentru România? Cine? Voi știți cum îl cheamă pe ministrul turismului de la noi? Că eu nu și nici nu mă complic să caut pe Google. Poate vine altul mai cu chef de treabă odată cu rocada.

Mă poți urmări pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *