România are nevoie de o Maia Sandu

De un conducător precum ea.

Maia Sandu e genul de femeie căreia ia-i da cardul pe mâna ei, cu tot cu pin, și s-ar întoarce acasă cu mai mulți bani pe el. Cred că se îmbracă de la H&M doar când sunt promoții și așteaptă marile reduceri de la FashionDays pentru a-și cumpăra adidași. Ca mine. Cred că nici ea nu se îndură să dea mai mult de 200 lei pe niște adidași. Da, e întruchiparea modestiei.

Și nu doar despre asta e vorba. Nu doar de un președinte modest are nevoie România, ci de unul care să pună țara pe primul loc. Nu doar să arate de fațadă, ci chiar să facă ceva pentru țara pe care o conduce.

Maia Sandu își ia rucsacul în spate și se urcă în primul avion low-cost, dacă o mai fi vreun zbor low-cost, și merge la Bruxelles. Ajunge și în America sau Germania tot cu un avion de linie. Ajunge la summituri, în vizite oficiale sau private. La întoarcere face escală în vreo 3-4 țări pentru că urcă în același avion cu 3-4 președinți de țară.

Ce face al nostru Klaus Iohannis

Ce face Klaus Iohannis al nostru? Își ia cel mai de neam prost avion privat și zboară în țări îndepărtate. Deși zboară într-o vilă în aer, neica nimeni ăsta putea să-și arunce paltonul și pe un avion mai de sărăcie, dar nu, preferă să se spargă în figuri precum McGregor, doar că pe bugetul găurit al țării.

În schimb, Maia Sandu cheamă Europa în Moldova. Face meetinguri cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, arată moldovenilor că UE poate fi singura lor salvare, singurul mod prin care Republica Moldova se poate dezvolta cât de cât economic. Arată și europenilor că Moldova vrea în civilizație, nu în cocina aia de Rusie.

În iunie, în Republica Moldova va avea loc summitul Comunităţii Politice Europene în care vor fi prezenți mai toți conducătorii de țară din Europa, dar și șefii de la Bruxelles. Peste 50 de conducători în același timp în cea mai săracă țară din Europa. Iar ăsta e doar meritul – vizual, că sigur are o echipă și în spate – al Maiei Sandu. Iar președintele nostru probabil tot cu avionul lui de neam sărac ajuns bogat peste noapte va zbura până la Chișinău. Că, de ce nu, când ajungi de la salariu de profesor să ai la mână tot bugetul statului la dispoziție de ce să nu profiți.

Da, România de azi și din viitor are nevoie de un președinte cu bun simț, modest, care să pară că e din popor și cu poporul.

În schimb, noi la anul tre să votăm între Ciucă, Ciolacu, Simion și Șoșoacă. Cu ce a greșit poporul ăsta?

Mă poți urmări pe Google News

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *