Tu pe cine ai vota la alegerile prezidențiale?

Mâine va fi turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Turcia. Se luptă dictatorul Recep Tayyp Erdogan cu opozantul Kemal Kilicdaroglu. Aproape sigur, așa, dacă vorbesc din exterior, turcii îl vor alege tot pe Erdogan.

Și mă uitam la ce propun partidele din România la momentul actual. PSD cu Marcel Ciolacu. PNL cu Nicolae Ciucă. AUR cu George Simion. USR cu Cătălin Drulă. REPER cu Dacian Cioloș. Forța Dreptei cu Ludovic Orban. Șoșoacă cu SOS-ul ei de maioneză cu usturoi.

Dacă acum se pupă, peste juma de an Ciolacu și Ciucă vor fi adversari. Bine, Ciucă nu va ști să scoată un cuvânt, astfel că Ciolacu îl va cam face KO pe aliat. George Simion e un scandalagiu care prinde la publicul conspiraționist. Drulă a fost bun la Ministerul Transporturilor, dar ca președinte de partid e cam fâs. Cioloș m-a cam dezamăgit după ce n-a mai fost premier. Ludovic Orban e mort politic. Iar Șoșoacă e pe medicamente non-stop.

Deci, pe cine alegem în 2024?

Fac parte din generația care a avut un președinte salvator, cum a avut și generația alor mei. Deși aveam 6 ani când a fost ales, țin minte cum vecina avea un poster cu Emil Constantinescu cât casa la propriu. Așa de mult credea în domn profesor. În cele din urmă a fost un țap care a afundat și mai mult țara în haos economic, cel puțin. Generația mea l-a avut pe domn profesor Iohannis și ne-a fraierit și ăsta. Chiar cred că doar pentru că acum suntem în UE, mandatul lui Iohannis nu a fost mai rău decât a lui Constantinescu. Și când mă gândesc că am ieșit în stradă să-i sărbătoresc victoria lui Santa Klaus…

Deci, pe cine votăm la alegerile prezidențiale din 2024? Că la momentul actual niciun nume nu îmi surâde. Să apară pe ultima sută de metri un alt salvator? O fi Maia Sandu?

PS: Ca pronostic, cred că vom avea un tur 2 între Ciolacu și Simion. Na, alege tu între ăștia 2.

Mă poți urmări pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *