România are nevoie de o Maia Sandu

Mă pregăteam să scriu alt articol pentru azi, care e de ceva timp în așteptare, dar merită încă o dată să scriu despre Maia Sandu. Evident, e posibil să mă înșel, cum de altfel m-am înșelat și cu Klaus Iohannis, pentru care am ieșit în stradă în seara când a fost ales întâia oară. Dar, știi cum e, din greșeli învață omul. Sau nu.

Aseară, venind de la alergat, o să povestesc și despre asta, am decis să urmăresc ceva știri să văd ce s-a decis azi la marele eveniment al Partidului Popular European. Doar că, pe Digi 24 era Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Așa că am decis să mențin televizorul pe televiziunea mai înainte menționată.

Dacă cu o seară înainte invitat a fost Traian Băsescu, care a încercat să șocheze, pe stilul lui caracteristic cu niște declarații, Maia Sandu a răspuns diplomat, dar pe înțelesul tuturor. Chiar și acelor întrebări mai puțin comode. Bine, Prelipceanu oricum nu știe sau nu vrea să pună întrebări incomode niciunui politician.

Ce e de remarcat este naturalețea cu care vorbește, dar în același timp, decisivitatea. Declară răspicat dar fără să o zică direct că Rusia e dușmanul Republicii Moldova, că ea vrea să trăiască într-o țară liberă și în care opozanții nu mor în închisoare. A făcut declarații și despre momentul 22 februarie, când a Putin a invadat Ucraina.

S-a trezit la 4, a aflat de pe net că Rusia a început să omoare oameni în Ucraina, iar la 5 era deja la birou să gestioneze situația. La ora 5 sasul nostru probabil sforăia de zor.

Dar, trecând peste orice declarație a ei, voi vă mai amintiți când a vorbit ultima dată dulapul de la Cotroceni în cadrul unui interviu? Regizat sau nu, să fi mers la o televiziune, radio, ziar, ceva. Să zică și el ceva acolo, să mai știe românul că există și că nu aleargă doar după case cât satul meu natal de mare.

Da, chiar cred, deși se poate să mă înșel ca și cu Iohannis, scuzați repetiția, România are nevoie de o Maia Sandu. Și chiar ar fi interesant ca după ce îi expiră și al doilea mandat din Moldova, să candideze și la noi, în România lui Ciolacu, Ciucă, Simion și Șoșoacă.

Voi vă dați seama că în septembrie, în turul 2, va trebui să alegem între Ciolacu și Simion? Ce tragedie pe acest popor…

Mă poți urmări pe Google News

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *