Știrile de vinerea asta #20

  1. Cât costă berea în marile oraşe europene. Că tot a început EURO 2024 și se va consuma în draci. Interesant e că nu spun cât costă în București.
  2. Zece candidaturi au fost depuse până acum pentru preşedinţia USR. Cristian Seidler, Radu Hossu şi Elena Lasconi se află pe listă. Nu și Fritz, care mi se pare cel mai echilibrat dintre membrii importanți din partid.
  3. Datoria statului a crescut în luna martie și a depășit 845 miliarde lei, un nou record
  4. Declaraţia finală de la summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată de 80 de ţări din cele 93 participante
  5. Reclamele la tutun, interzise. Fără publicitate Radio-TV pentru țigările electronice și de vapat
  6. Comercianții, obligați să accepte plata cu cardul
  7. România – Ucraina 3-0, la EURO 2024
  8. Anchetă DNA în cazul licitației pentru cele 100 de tramvaie noi cumpărate de Primăria Capitalei. Nicușor Dan: N-am niciun fel de emoție
  9. Vladimir Putin a ajuns în Coreea de Nord pentru o vizită istorică: Îmbrățișări și zâmbete cu Kim Jong Un pe pista de aterizare a avionului președintelui rus. Șoșoacă de ce nu-i cu Putin?
  10. Rezultate finale, alegeri europarlamentare 2024: PSD PNL – 48,55%; AUR – 14,93%; ADU – 8,71%
  11. O femeie de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor este una dintre beneficiarele unui contract de 5 milioane de euro, atribuit fără licitație, pentru montat garduri în Sectorul 3. DNA chiar nu-l vede deloc pe Negoiță?
  12. Premierul olandez Mark Rutte, mai aproape de şefia NATO. Ungaria şi Slovacia anunţă că îi sprijină candidatura. Preşedintele Klaus Iohannis rămâne fără susţinători. A rămas dulapul să se susțină singur pe sine.
  13. Ministerul Finanţelor introduce obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronică pentru relaţia între companii şi consumatorii finali

Bune de citit, văzut sau ascultat

  1. Profesorul de filosofie care a pierdut alegerile, dar a câștigat pactul cu orașul său
  2. Lanțurile invizibile ale adicției

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *