Ieri, când m-am întors în București, prima grijă a fost să cobor să iau apă. Știu că unii beau direct de la robinet, dar stomacul meu cu gastrită și extrem de sensibil nu suportă nici măcar ideea. Când eram cu sensibilitatea la maxim și stăteam în Drumul Taberei aveam momente când nici să mă spăl pe dinți nu puteam.
Bine, Drumul Taberei a fost (este?) un caz special. Momentele în care curgea apă maro erau foarte dese, erai un adevărat aventurier dacă beai direct de la robinet.
Nici când merg la țară, deși e destul de nouă rețeaua, nu reușesc să beau direct din conducta publică asta în timp ce mulți o fac. Cred că ține pur și simplu de un blocaj psihic în cazul ăsta. Și tot mai mulți se duc să ia apă de la izvorul de la capătul satului.
Astfel că arunc destul de mulți bani pe apa îmbuteliată în plastic. Foarte mulți de când s-a scumpit și apa exagerat de mult. Vorba unui prieten, ne vom întoarce la a bea apa din bălți.
Varianta de avarie – bidoanele de 5 litri
Apă la 2 lei 2 litri nu prea mai găsești. Nici măcar cele de brand propriu al magazinelor. Așa că varianta de avarie în cazul meu sunt bidoanele de 5 litri. Cumpărat și o pompă de 15 lei și pe moment am rezolvat o problemă majoră. Eu bând mult peste cei 2 litri recomandați pe zi. Practic, sunt pagubă la casa omului. Practic, mă păgubesc singur.
Soluția ideală ar fi montarea unui sistem de filtrare a apei de la robinet, dar cum stau în chirie am tot amânat această cerință către proprietar. În ultimă istanță se va întâmpla și asta.
Românii beau tot mai multă apă de la robinet
Un lucru pozitiv al scumpirilor din ultima vreme: românii consumă tot mai multă apă de la robinet. Iată cum se salvează lumea de PET-uri, nu prin campanii de conștientizare, ci prin inflație. Asta o arată un studiu relatat într-o știre.
Voi ce tip de apă consumați? Îmbuteliată? De la robinet? De la izvor direct?
Pingback: Mi-am montat filtru de apă potabilă – D'ale lu' Arcana