Google Search se reinventează cu inteligența artificială

Sau se inspiră de la Bing Chat AI.

Sincer, pare mișto cu ce vine din urmă Google AI Search, dar se aseamănă tare mult cu actualul Bing. Ca format este o copie după Bing Chat, vizual este mult superior. Bing Chat este în acest moment un fel de asistent virtual, Google va fi Wikipedia la secundă. Asta dacă va funcționa precum în exemplificările de la evenimentul de lansare.

Google Search va funcționa pe extra-long-tail

Dacă până acum vorbeam de keywords în strategiile de SEO sau exact match, de acum cred că putem spune liniștiți phrases. Căci da, dacă vei scrie în google vreau o recomandare de mașină pentru drum lung și care să consume puținde acum Google nu îți va mai returna 0 rezultate sau răspunsuri către site-uri obscure. Ci va căuta inteligența artificială pe tot internetul și îți va oferi soluția – recomandarea de mașină dorită. Cu imagini, prezentare a mașinii. Precum Bing Chat AI, dar mult mai interactiv.

Google AI îți va spune de unde s-a inspirat

Una dintre marile temeri ale site-urilor de știri, de tech, bloguri, creatori de conținut este că noua variantă de Google Search le va omorâ pur și simplu traficul organic. Poate chiar și cel plătit, căci unde se vor mai afișa de acum ad-urile? Noul Google va oferi în mare toată informația necesară direct în motorul de căutare, temerea fiind astfel întemeiată. Totuși, după ce îți este oferit răspunsul, Google va menționa și sursele din care s-a inspirat, iar dacă nu ești mulțumit de răspunsul oferit de inteligența artificială, poți accesa site-urile recomandate pentru a rafina informația. Precum Bing Chat AI, dar din nou, mult mai vizual.

Cumpărăturile online se transformă cu noul Google AI

Noul Google va căuta atât de precis informații despre produse, încât documentarea din magazinele online va fi extrem de importantă. Nu mai poți arunca un produs pe site fără minim de descriere și specificații, căci nu ți-l va mai lua în considerare noul Google. Tre să fii mult mai atent la corectitudinea informațiilor din lp-ul de produs.

PaLM 2 este cu adevărat revoluția inteligenței artificiale

Bine, sunt cuvinte mari, dar ne mai jucăm și noi cu metafore. Cert este că PaLM 2 ar trebui să aducă Google Translate la următorul nivel pentru că în sfârșit ar înțelege expresii din peste 100 de limbi. Adică, va corela o expresie din limba română cu una din engleză. Nu mai bate apa în piuă nu va mai fi tradus mot a mot, ci cu un echivalent. În sfârșit voi ști și eu engleza bine 😀

PaLM 2 va ști să codeze. Da, vom deveni cu toții programatori și vom câștiga cu toții bine. Sau vor scădea salariile că și așa nu tre să îți mai bați capul. Știe Google să codeze în locul tău. La modul serios, dacă ajungi să-i spui lui Google că vrei să îți creeze un magazin online cu x, y, z categorii, cu design minimalist, în 3 culori naturale dar să nu lipsească roșu și inteligența artificială să vină cu întregul cod, asta da revoluție tehnologică. Rămâne de văzut totuși care vor fi adevăratele capacități ale lui PaLM 2 în programare.

Alte noutăți Google

Google Bard va rămâne un fel de Bing Chat, poate mai rafinat. Va crea și imagini, va recunoaște obiecte, va interacționa în pași multiplii. Precum Bing Chat, dar totul mult mai vizual. Încă e în teste, dar nu în România. De asemenea, Google va introduce și inteligența artificială în Google Maps. Aici nu m-a prea impresionat.

Concluzie

Google pe partea de Search AI nu inovează, ci probabil va fi un fel de Apple, va rafina ceea ce au inventat alții. Pe partea de codificare prin inteligență artificială, da, chiar poate fi ceva wow de wow.

Tu cum vezi noutățile Google?

Mai multe despre noul Google AI SearchMai multe despre PaLM 2Mai multe despre noul Google BardMai multe despre Google Maps Immersive View.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *