Se va lansa Windows 12 anul acesta?

Am tot citit pe interneți că Microsoft, ca să profite de boomul cu inteligența artificială și cu integrarea cu Open AI, va lansa în acest an o nouă versiune a sistemului de operare Windows, și anume Windows 12.

microsoft windows 12
microsoft windows 12

Eu folosesc de ceva timp Windows 11 și mă declar mulțumit. E poate cel mai stabil OS de la Windows 7 încoace, își face update-uri mult mai rapid și fără să strice lucrurile. Bine, nu tot timpul. Vizual arată ok, modern. Per total, eu sunt de mulțumit de Windows 11 și nu aș ține morțiș să schimb cu altceva.

Daaar, cum sunt un early adopter, instalez inclusiv variantele beta de iOS pe iPhone, aproape sigur mă voi îndrepta rapid spre Windows 12.

Ce așteptări am eu de la un nou sistem de operare Microsoft?

  1. Integrare mult mai avansată cu inteligența artificială. Da, îmi place să mă joc cu Copilot, să-l pun să-mi rezume imediat diferite informații, să mă ajute cu o googăleală rapidă, să-mi facă o imagine pentru articolele de blog, inclusiv pentru acest articol, dar tre să facă un pas în față. Căutare integrată prin funcționalitățile OS-ului, integrare completă și avansată cu suita 365, mai concret cu Word și Excel. Da, chiar să mă ajute să lucrez cu formule avansate în Excel pe care eu nu le cunosc.
  2. Să fie mai dinamic pe partea creativă. Practic, dacă acum îl pun pe copilot să-mi facă o imagine pentru backgroundul laptopului, în varianta Windows 12 să-l pun și să execute funcția. Concret, AI-ul să creeze și să aplice wallpaperul automat. Evident, la cererea mea.
  3. Să știe să caute mult mai ușor prin istoric. Atât prin ceea ce am lucrat direct pe laptop, cât și prin ce am navigat în browser. Să-i spun să-mi caute o pagină vizitată pe un magazin online, o știre citită dar pe care nu am salvat-o, să-mi găsească un fișier salvat pe laptop după conținutul din interior. Și tot așa. Practic, să fie cu adevărat inteligență artificială.

Asta așa, pac-pac, 3 chestii. Tu ce ai vrea să facă Windows 12 ajutat de inteligența artificială?

Mă poți urmări și pe Google News

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *