Știrile de vinerea asta #13

 1. Sondaj INSCOP pentru News.ro – Intenţii de vot pentru Primăria Capitalei – Nicuşor Dan – 38,5%, Cristian Popescu Piedone – 27,4%, Gabriela Firea – 21,4% / CGMB – Alianţa Dreapta Unită – 31,4%, PSD – 29%, PNL – 13,9%. Șocant scorul PNL-ului pe București, dar total meritat.
 2. Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii.
 3. Loteria Română lansează lozuri speciale, pentru ca sportivii români să fie sprijiniți financiar la Jocurile Olimpice 2024. Mai concret, Guvernul Ciolacu nu are bani să trimită sportivii români la Olimpiada de la Paris. Incredibil, bă!
 4. Turcia îl susţine pe Mark Rutte ca viitor şef al NATO. Reuters: Creşte presiunea ca preşedintele Iohannis să se retragă din cursă. Stâlpul nostru va dormi liniștit.
 5. Sondaj INSCOP pentru News.ro – 23,4% dintre români consideră că imigranţii din Orientul Mijlociu reprezintă o ameninţare pentru România, în timp ce 68,6% au o opinie contrară / Cei care consideră persoanele venite din Ucraina o ameninţare reprezintă 21,1%
 6. Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat acordat TAROM. Și tot degeaba va fi.
 7. Antiteză totală între cei doi candidați la șefia NATO: Mark Rutte s-a dus la Istanbul cu avion economic plătit din propriul buzunar, Klaus Iohannis călătorește cu avion privat de lux și secretizează costurile. Vă rog să nu-l jigniți pe stâlp, el a zburat cu un avion mic.
 8. Klaus Iohannis se pensionează. Postul de profesor de la Colegiul ”Brukenthal”, scos la concurs. Se pensionează stâlpul.
 9. MApN: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti / SWIFT RESPONSE 24 presupune recuperarea unei baze militare ocupate / Una dintre cele mai mari operaţiuni de desant aerian din Europa de după Al Doilea Război Mondial
 10. Elon Musk continuă restructurările și concediază întreaga divizie de Supercharger a Tesla  
 11. După apelul de la Europa Liberă, Federația Română de Gimnastică a primit donații în valoare de 300.000 de euro. Guvernul PSDNL nu are de unde da.
 12. Nu toți pensionarii și-au primit banii înainte de Paște: „Pe mine mă afectează foarte mult”. Reacția Poștei Române.
 13. Președintele francez, Emmanuel Macron, reiterează ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina invadată
 14. Georgian Pop (PSD), șeful Rezervelor de Stat, deconspiră sabotarea industriei de armament pusă la cale de ministrul PSD Radu Oprea, bișnițar cu pulbere pentru muniții. Citiți articolul, e de domeniul fantasticului.
 15. Gazprom anunță prima pierdere anuală din ultimii 20 de ani, pe fondul reducerii comerțului cu Europa. Iată în sfârșit și un minus.

Bune de citit, văzut sau ascultat

 1. Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine. Alegerile europene, 9 iunie 2024.
 2. Cultura bacșișului la români | Când, cât și cui mai „lăsăm ceva” pentru serviciile de zi cu zi
 3. „Dacă Mike Tyson ar pretinde că este femeie, ar trebui să-l lăsăm să boxeze în categoria de femei?” Despre extremism și influența Rusiei în UE, cu 5 eurodeputați
 4. Institutul sondajelor „de pe stradă”. Trei membri AUR au fondat un Centru de sondare a opiniei publice care nu folosește metode științifice și dă partidul câștigător în toate cercetările
 5. Nu se mai fură „cum se fura odată”. Cu cifrele pe masă: furturile de azi, de zece ori mai puține decât în anii ’80
 6. 1 mai, Ziua Muncii. Fabricile din România au pierdut aproape 500.000 de angajaţi în ultimii 25 de ani. Salariile din industrie au crescut în ultimii ani, dar sunt încă sub media pe economie
 7. Corespondență din Ucraina: „Ne-am obișnuit deja cu moartea”. Viața sub rachetele rușilor

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *