Formula 1 se încinge

Ca să folosesc un clișeu care se potrivește perfect cu atmosfera încinsă de afară.

Verstappen anul acesta nu mai este invincibil. Ba chiar mi se pare foarte slăbit. Nu doar el, întreaga echipă Red Bull. Zguduită bine de tot înaintea începerii sezonului de scandaluri de cancan, iată că efectele se văd cel mai bine în timpul sezonului. Și deja se plânge ca un copil prefăcut. Tot timpul se plânge de pneuri. Nu au aderență, alunecă. Sunt prea aderente. Mofturi.

Este deja a doua cursă consecutiv când Verstappen nu câștigă. În cursa anterioară, cea din Austria, s-a ciocnit cu Lando Norris chiar pe final, în timp ce se luptau pentru prima poziție. Au abandonat amândoi, dându-i practic trofeul de câștigător de etapă lui George Russell. Care nu a refuzat premiul pus pe tavă.

A venit și cursa din acest weekend, cea din Marea Britanie, Silverstone. Cursa a pornit cu 3 britanici în pozițiile fruntașe: Russell, Hamilton și Norris. Mercedes și McLaren. Verstappen nu a existat. Ploaia a fost și nu a fost. Russell a pierdut repede prima poziție, iar în turul 34 a și abandonat. Pole position degeaba.

Câștigător a fost de data aceasta Lewis Hamilton, care nu mai câștigase o cursă tocmai din 2021. Pe 2 a terminat Verstappen, dar fără a pretinde măcar un tur că poate câștiga cursa. Pe 3 a fost Norris, și pe 4 tot o mașină McLaren, Oscar Piastri în persoană. Ferrari a dezamăgit din nou. Leclerc a dezamăgit și în calificări, a terminat și cursa pe un loc 14 umilitor. Noroc cu Sainz care încheie pe 5 și mai salvează din weekendul dezastruos a teamului din Italia.

Surpriza plăcută a sezonului: McLaren

Sezonul 2023 cei de la McLaren l-au încheiat pe 4 în clasamentul constructorilor, cu 302 puncte. Anul acesta, după 12 curse, este pe locul 3 în clasament, cu deja 295 puncte. Ferrari este și în acest sezon echipa care nu atinge apogeul mult dorit și sperat. Având în vedere căderea celor de la Red Bull, ar fi fost sezonul lor. Dar nu este. Pare a fi sezonul celor de la McLaren. Sau, poate, de ce nu, Mercedes? Deși nu cred. Pe Russell nu-l văd ridicându-se la nivel de campion. Iar Hamilton este deja pensionar. Doar că se ambiționează el precum Cristiano Ronaldo la fotbal. Important este că, nu este cu anticipam după prima cursă a sezonului. Nu i se poate da deja titlul de campion mondial lui Max.

Dar Formula 1 este în sfârșit spectaculoasă. Iar dacă nu ia Leclerc titlul de campion mondial, poate o face Norris. Nu mai vreau Verstappen. Nu vreau Mercedes!

PS: Nu mai suport întreruperile transmisiei cursei pentru o scurtă pauză de publicitate. NU MAI SUPORT!

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *