A reînviat OUG 13

În 2017, din seara în care Grindeanu mânat de Dragnea a dat Ordonanța de Urgență nr. 13, am stat în stradă vreo 14 zile consecutive pe un ger de cred și acum că și de acolo mi se trag durerile de spate.

Acum Grindeanu nu mai e prim-ministru, dar Florin Iordache, ministrul Justiției de atunci, încă e mare boss, deși din umbră. Este președintele Consiliului Legislativ, acea instituție care poate propune modificări ale legilor. Și iată că Altă Întrebare a propus din nou ca abuzul în serviciu să fie încriminat de la o anumită sumă. Practic, dacă furi sub 250.000 lei nu e furt. Cum bă, hoților?

Senatul a luat în considerare amendamentul propus de Ciordache și l-a și votat, astfel că dacă va trece și de Camera Deputaților, modificarea se va regăsi în Codul Penal. Practic, toți cei care fură sub 250.000 lei nu sunt considerați hoți. Detalii complete aici.

Păi mă apuc să fur și eu sume de până în 250.000 lei. Eu, în privat, sunt hoț?

Tot azi s-au adoptat proiectele de modificare ale legilor pensiilor speciale. Practic, și-au micșorat pensiile nesimțite cu doar câțiva lei acolo.

Și tot azi, noile legi ale educației au fost aprobate de Guvern. Ce mai, conducătorii noștri sunt puși pe treabă. Mulțumim, partidului.

Nu știu voi, dar eu cred că trebuie ieșit din nou în stradă. Și trebuie desființat politic o dată pentru totdeauna acea janghină de om, Altă Întrebare. Ne vedem la Guvern?

Mă poți citi și cu ajutorul Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *