Aș scoate bonul fiscal printat pe hârtie

Majoritatea marilor lanțuri de magazine au aplicații. Majoritatea îți eliberează și un sumar a comenzii în aplicație. ANAF se tot laudă că se digitalizează. A încercat și ceva cu factura electronică obligatorie pe persoană juridică.

Astfel că, un pas important ar fi eliminarea bonului fiscal printat pe hârtie pentru cumpărăturile din magazinele fizice.

Cum am zis și mai sus, majoritatea magazinelor au aplicații, oferă detalii despre comenzile din magazinele fizice și în aplicație, de ce nu ar oferi o variantă de bon fiscal în variantă digitală? Evident, aplicația e un cost al magazinelor, nu au toate astfel de programe. Dar pentru cele care au, să aibă posibilitatea să ofere bonul doar online, în aplicație.

La finalul comenzii să te întrebe, vrei bonul pe hârtie sau în aplicație. Iar eu 100% aș alege doar în aplicație.

Am mai face niște economie la hârtie, am mai salva un copac și nu aș mai avea grija a încă unei hârtii în plus. Mai ales la ieșirea la casele self service, unde mă sâcâie pe creier că trebuie să iau bonul și să-l scanez la ieșire. Când pot scana direct bonul din aplicația magazinului.

Eu zic că ar fi un pas mic pentru digitalizarea fiscalității, dar important pe viitor. Nu?

Mă poți urmări și pe Google News

3 Comments

  1. ar fi ok, pentru noi dar e mai greu pentru oamenii in etate din pacate. inca e un procent mare care nu se descurca cu digitatul, mai ok ar fi sa intrebe la casa si sa il ia cei care chiar au nevoie sa vada pe el, restul in aplicatii

  2. Inainte de bonul fiscal ar fi bine sa se reduca hartiile de la stat. Dar poate… in 3-4 ani… 5, se mai schimba lucrurile.

    • Pavel

      Bonurile oricum pleacă automat la ANAF, nu le văd rostul pe hârtie decât pentru clienții care nu se descurcă cu aplicațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *