Aștept marile scăderi de preț

Cum mă și așteptam, Paștele acesta a fost cu cheltuială mai multă, dar cu coșul mai gol. Deși marele magazine au fost și de această dată foarte aglomerate, de m-au făcut să mă întorc din drum, românul a fost nevoit să cumpere mai puțin cu mai mult, vorba unei reclame, doar că pe dos. Eu cred că e și un avantaj, învățăm să fim mai cumpătați și să nu mai aruncăm mâncare în prostie.

Conform cifrelor, sumele cheltuite cu cardul au crescut per total în perioada Paștelui cu 36% vs aceeași perioadă a anului trecut. S-a cheltuit mai mult și pe cozonaci, pască sau chiar în saloanele de înfrumusețare. Cum era de așteptat, și pe vacanțe s-a plătit mai mult, dar s-a stat mai puțin.

Motorina sub 7 lei, când vor scădea și prețurile bunurilor de larg consum?

Motorina și benzina au scăzut sub 7 lei pe litru, chiar mai puțin decât înainte de invazia cretină a criminalului de Putin în Ucraina. În plus, chiar și energia electrică se comercializează la prețuri foarte mici. Auzisem la radio, acum ceva zile, că distribuitorii vând energia electrică chiar și sub prețul plafonat. Practic, acum prețul plafonat îi ajută pe furnizori și îi încurcă pe consumatori.

Astfel că, nu ar trebui să ne întrebăm când vom scăpa de inflație, că inflație înseamnă creșterea prețurilor, ci când vom avea deflaței, scăderea prețurilor. Căci scuza cu transportul scump nu mai ține, cel puțin perioada asta. Nu mai ține nici cu facturile mari la utilități.

Evident, prețurile la combustibil și energie electrică pot fluctua, și ar fi de înțeles ca prețurile să nu scadă brusc. Dar eu mă aștept măcar să văd promoții bombă: -35%, -50%, reduceri din astea. Practic, să se ajungă cu prețurile în jurul celor dinainte de marea creștere.

Bine, cert e că mai văd reduceri chiar bune, problema e că doar la câteva produse, nu scăderi în masă.

Acum, specialiștii în economie nu recomandă nici scăderea bruscă a prețurilor, că dăm din una în alta. Așa că nu ne mai rămâne decât să a spune: duamni ajutâ.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *