Supraevaluare

Nu, că mă fac hate-urile nambăr 1 a ceea ce se postează pe TikTok. Cred că o să fa o rubrică zilnică despre anomaliile de pe această platformă video. E clar că aplicația asta te va face să te simți sărac, chiar dacă tu, în accepțiunea ta o duci bine.

Haideți să vă arăt un apartament de 500.000 euro în PiperaȘi am mers. Adică am stat să văd pe ce aș da juma de milion de euro. Pe o cutie de chibrituri un pic spoită. Da, pe asta aș da eu atâta amar de bani.

@ruxandrachis Ig: ruxandrachis #fypシ #romania🇷🇴 #pipera #imobiliare #imobiliarebucuresti #lux ♬ original sound – Ruxandra Chis

Și de ce se cere 500.000 euro pe un apartament de 80.000? Pentru că există piață pentru așa ceva. Da, în ziua de azi se fac atât de ușor banii – unii îi fac – încât nu se uită pe ce-i cheltuiesc. Partea tristă este că supraevaluarea asta duce și la creșterea prețurilor pentru restul apartamentelor. Dacă ăla cere 500k eu de ce să nu cer 200k deși știu că merită 80k? Mă rog, aici donșoara cred că doar își prezintă apartamentul ei, cred. Adică se laudă că a cheltuit o avere să stea înghesuită.

Și uite așa o să ajungem ca în Tokyo, unde prețul mediu pentru o cutie de chibrituri a ajuns la 1 milion de dolari. Nu mai zic de Londra, Barcelona, Lisabona sau New York unde faci foamea ca să ai o locuință. Prețul apartamentelor normale a bubuit tocmai din cauza acestor apartamente așa-zis premium.

Da, e ceva greșit și cu capitalismul ăsta.

Mă poți urmări și pe TikTok, deși nu postez mai nimic.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *