Aseară a fost Steaua – Dinamo

Și m-am uitat și eu pentru prima dată după mult timp la un meci de fotbal din liga a II-a. M-am uitat ca să stârnească în mine emoțiile nebune de altă dată. În vremurile bune sufeream enorm pentru Steaua. Am vrut să scriu echipa asta. Dar care o mai fi echipa asta?

Urlam la goluri de veneau vecinii la mine, țipam când eram la țară de întrebau vecinii a doua zi ce s-a întâmplat la noi. M-am certat cu prieteni, poate și încăierat. Nu pot uita niciodată semifinala cu Boro, calificările în grupele Ligii Campionilor cu Standard Liege sau Galatasaray, eliminarea Valenciei sau a lui Ajax. Doamne ce emoții, ce trăiri intense, ce nebunie.

Dar aseară nimic nu a stârnit aceleași emoții. Asta pentru că au stricat totul pentru bani și răzbunare. Asta pentru că Steaua de acum e o întruchipare a unor ambiții idioate a Armatei alături de legende ale clubului. În timp ce în Liga 1 este FCSB, teoretic continuatoarea echipei care câștiga Liga Campionilor în 1986. Practic, nimeni nu mai înțelege nimic.

În momentul de față numele aparține echipei Armatei, cred că și palmaresul până în anul 1998, când echipa a trecut la o asociație non-profit. Apoi, din 2003 palmaresul aparține FCSB-ului. 5 ani sunt în aer.

Echipa Armatei se dă drept adevărata Steaua pentru că are de partea ei legende precum Ștefan Iovan, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuș sau Victor Pițurcă, dar și foști fotbaliști mai din trecutul recent care nu și-au găsit locul la FCSB-ul lui Becali precum Adi Popa, Ogăraru sau Oprița. Și care acum zic că nu au jucat la Steaua, ci la FCSB? Hmmm…

Legende răzbunătoare?

Toate numele de mai sus au fost la un moment dat și în echipa lui Becali. Lăcătuș a și calificat echipa în Liga Campionilor. Atunci era Steaua? 🙂 Să nu mai zic că toate numele de mai sus aveau o legătură cu Asociația care gestiona clubul Steaua după revoluție. Atunci era Steaua? Și toți aceștia au știut ce fac când au dat clubul către Păunescu și apoi către Becali. Atunci era Steaua? 🙂

Plus, Steaua Armatei folosește acum stema utilizată de Steaua după ce echipa a trecut la Becali. Dacă Gigi a furat Steaua, CSA de ce se folosește acum de sigla de pe vremea lui Becali? Mulți de dacă.

Când Becali i-a îndepărtat pe toți, că așa e Gigi, au început să scoată la suprafață măgăriile ce s-au făcut cu acest club de legendă. Practic, singurul club care se poate mândri cu o cupă internațională câștigată. De fapt cu două, că a luat și Supercupa Europei. Dar care e clubul care se poate mândri acum cu această mega-performanță?

Nu mă mai uit la fotbalul românesc

Deși am fost la zeci, poate sute de meciuri ale Stelei – am fost să o văd la Piatra, Suceava, Vaslui, Galați, Iași, Brașov, Bacău, București și câte și mai câte orașe, cheltuiam bani de mâncare și chirie să merg să văd meciuri cu Chelsea sau NK Gorica – acum nu mai simt nicio tragere. Pur și simplu au omorât tot ceea ce simțeam în mine pentru Steaua.

Nu iau partea lui Becali, l-am urât la propriu când eram nebun după fotbal, îl înjuram în peluză cu tot dragul, dar ceea ce au făcut legendele, lasă Armata, legendele e de domeniul cinismului și ipocriziei absolute și, poate, chiar de domeniul penal. Dacă Becali a luat fraudulos Steaua și ei atunci erau toți în angrenajul echipei, nu au fost oare părtași la acest furt? Întreb așa pentru cultura mea generală, că suflet nu cred că voi mai pune niciodată pentru nicio echipă din România.

Cum a fost CSA Steaua – Dinamo aseară

Atmosfera din tribune a fost superbă, poate singurul lucru care m-a făcut să mai tresar și să regret tot mai mult că au omorât o echipă din ambiții meschine. La goluri n-am schițat niciun gest. Poate unul de mâhnire că dacă nu rupeau clubul acum Dinamo trebuia să se zbată să fie în Liga 1 pentru a juca din nou cu echipa din Ghencea. Așa, au jucat două echipe cu nume legendare într-o ligă inferioară. Căci nici cu Dinamo nu îmi este rușine. Și echipa asta e spartă în 3 chiar: Liga 2, teoretic echipa cea veche, în liga 3 parcă a lui Badea și în liga 4 cea a Internelor.

Jocul din teren a fost extrem de disputat. Da, chiar ca în vremurile bune, cu mențiunea că s-a observat calitatea jucătorilor: slabă spre mediocră. Mulți nervi, multe îmbrânceli, multe meleuri. N-are rost să dau nume de jucători de la CSA Steaua că în afară de Adi Popa, habar nu am de ceilalți. De la Dinamo nici atât. S-a încheiat 2-0 pentru CSA Steaua București.

Concluzie tristă de final

Da, au omorât și fotbalul românesc. Au omorât sentimente, trăiri, doar pentru interese personale și răzbunare, căci da, doar de asta au început nebunia cu judecata lui Becali. Păcat, n-am crezut vreodată că eu, Pavel, nu voi mai fi nebun după Steaua. Păcat.

Mă poți citi și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *