Bucureștiul nu e doar a mașinilor. Mai ales în weekend

O dată cu venirea temperaturilor cu plus, au început și alergările prin București. Este un semn că dacă nu se poate cu bicicleta, că tre piste, se poate cu alergatul. Daaar, pentru a alerga în masă trebuie să se întâmple ceva. Ce anume? Să se închidă străzi pentru circulația mașinilor.

Și așa apar nemulțumirile. Care nu sunt de înțeles, pentru că un oraș nu este doar pentru mașini. Conduc și eu, merg la muncă cu mașina că nu prea e altă soluție. Mă tot gândesc să apelez la bicicletă. Daaar, dacă nu arde, las mașina în parcare. Oricât ne-am plânge noi, în București chiar ai cu ce te deplasa. Italienii și-ar dori un metrou atât de extins.

Evident, pentru că sunt străzile închise, apar și nemulțumiții pe Facebook. Doar că în ultima vreme am început să le mai dau peste nas. Virtual. #fărăviolență. Pentru că plânsul ăsta lamentabil nu își are rostul. Să te plângi că nu poți ajunge în centru când ai guri de metrou la tot pasul, e de râs. E doar o fiță dată de capitalismul ăsta prost înțeles. Avem drepturi și sunt numai ale noastre.

Și, mai frumos, când ți se atrage atenția, mai și spui că e părerea ta. Daaar, vai, tu nu accepți sfaturi. Adică nu accepți părerea altora. Păi tocmai ai dat un sfat, să nu se mai închidă străzile în weekend că vezi, doamne, tu lucrezi în weekend, în centru. Crede-mă că și eu merg azi în centru și merg cu metroul. Că, ce să vezi, chiar e metrou în centru.

Mi-a plăcut că a editat comentariul în care a spus că nu-și permite să dea sfaturi, deși în prima formă nu era așa. Deși tocmai a dat un sfat prin postarea în sine. Și mi-a mai plăcut că a închis comentariile după ce i s-a atras atenția că nu e chiar așa cum și-ar dori domnia sa. Da, liberă exprimare pură ca de la artist la un neica nimeni. Neica nimeni fiind eu, evident.

Dacă ar fi după mintea mea, aș închide toate, dar toate marile bulevarde pentru mașini în weekend. Kiseleff, Magheru, Calea Victoriei, Unirii, Bucureștii noi și ce alte bulevarde mai sunt, trecute două zile pe modul pietonal. Că nu, nu mori dacă nu mergi la mall cu mașina dă zeci sau sute de mii de euro. Mori dacă stai naibii numai cu fundul într-un scaun. Fie el și de mașină lux.

Hai, gata, că mă pregătesc să merg cu metroul în centru. Și e pe bune. Nu glumesc. Chiar merg cu metroul în centru și las mașina în parcare.

PS: Lol, a șters postarea. Dar nu înțeleg de ce, că blocase postarea de comentarii, deci nu avea să mai primească alte critici. Să fi primit prin mesaje private?

Mă poți urmări și pe Google News

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *