Gambrinus, berea dispărută – tu ce bere mai bei?

Îmi cam place berea. Se cam vede probabil și după burtă. În ultima vreme am încercat să beau cât mai puțină. Bine, a fost si iarnă si nu a fost chiar atât greu să mă abțin. Să văd cum rezist eu tentației când vin codurile de caniculă.

Una dintre berile ce mi-au plăcut a fost Gambrinus. A fost o vreme când mă opream cu un coleg de muncă aproape săptămânal la un Gambrinus la terasa de peste drum de metrou Pipera, cea de la etaj. Ah, ce vremuri bune! 

Numai că a dispărut dintr-o dată. Berea Gambrinus, nu terasa! Motivul? Cică nu ar fi avut vânzare. Deși la terasele unde o găseam, dar și acasă trecusem serios pe berea asta. Și așa am rămas fără berea preferată.

Am trecut pe Birra Moretti 

Pentru că trebuia să găsesc o bere de cursă lungă, am trecut pe Birra Moretti care avea un preț excelent în pandemie. Între timp a trecut și de 5 lei, ceea ce m-a făcut să mă intreb dacă mai merită investiția.

Acum mai cochetez și cu Kozel blondă, care e un pic mai lejeră. Mai băubilă, cum îi zic eu.

Am încercat și noul Carlsberg Luma, care e chiar interesantă la gust, dar care nu merge la o ieșire cu băieții, ci doar ca berea de seară după birou.

Am beut și Terapia, Zăganu sau Sikaru, ca beri de specialitate. Daaar le-a bubuit prețul la propriu, așa că m-am cam îndepărtat de ele. Bine, nici nu prea se mai găsesc în supermarketuri. E bună și Nenea Iancu, dar și în acest caz inflația și-a spus cuvântul.

Ah, și să nu uit de una dintre preferatele mele: Paulaner Weissbier, care, din păcate a dispărut și asta. Motivul? Cică producatorul a preferat să iasă în față cu Azuga nefiltrată, dar no, n-are nicio treabă cu ce e Paulaner nefiltrat. Așa-i că o aduceți înapoi pe nemțească?

Carlsberg, Heineken, Stella Artois sunt beri prea lejere, sunt beri de cursă foarte lună. Sau de seară foarte lungă cu moldovenii.

Dacă vrei să mai bei o bere altfel, recomand și Nemțeana nefiltrată, bere făcută la Roman.

Mă rog, cert că îmi e dor de Gambrinus și de Paulaner. Tu ce bere mai bei?

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *