O bilă albă pentru Biserica Ortodoxă Română

Nu sunt fan BOR. E o instituție căpușă. Există și oameni ai bisericii extraordinari și chiar foarte mulți, dar nucleul este înglobat în afaceri lumești mai corecte sau mai puțin corecte. Din momentul în care s-a decis să se îngroape zeci de milioane de euro în Catedrala Mânuirii Banilor, mi s-a confirmat că BOR nu e decât o instituție care vrea să emane opulență. Nu doar prin celebrele Mercedesuri de zeci de mii de euro, ci și printr-o clădire uriașă. Apropo, de la inaugurarea de la Centenar ce s-a mai întâmplat cu Catedrala?

Cu toate astea, zilele astea Biserica Ortodoxă Română a primit o bilă albă din partea mea. S-a pornit din nou discuția cu sărbătorirea Paștelui în aceeași zi cu Paștele catolicilor. O idee excelentă, dar care cu greu va putea fi pusă în aplicare din cauza conservatorismului din Biserica Ortodoxă. Nu ține doar de BOR, ci de o decizie la nivel mare în Biserica Ortodoxă care și așa e divizată. Ei bine, BOR e de acord să celebreze Paștele în același timp cu Biserica Catolică. Mai puțin comunistoidul de Teodosie, dar de la creier plat n-ai nicio așteptare. Mi-a plăcut palma filozofică aplicată de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, bărbosului luat de val.

biserica ortodoxa romana
biserica ortodoxa romana

Pentru că e de acord cu această modificare, BOR primește din partea mea o bilă albă. Că probabil vor mai trece zeci de ani până se și va întâmpla minunea, e deja alt subiect.

Deși subiectul e de câteva zile, iar articolul e scris tot de atunci, am ales să programez articolul astăzi tocmai pentru că azi se sărbătorește Paștele în Biserica Ortodoxă. Catolicii au fost mai harnici cu o săptămână.

Să aveți un Paște liniștit și cu inflație cât mai suportabilă. Duamni ajutâ!

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *