Uber a lansat Uber Melc

Îmi vine o notificare de la Google News. De la Adevărul. Nu prea intru pe Adevărul și am impresia că e fie vreun articol TNR cu teasing pe un site de știri, să mai facă rost de trafic și de la alții. Nu era niciun link către TNR și tot nu credeam ce citeam. Așă că deschid aplicația Uber, selectez să mă ducă acasă și…

… surpriză, chiar nu era știre de TNR. Uber a lansat azi, se pare că doar pentru o zi, cu titlu de exemplificare, opțiunea Uber Melc. Interesant naming. Concret, aceștia vor să exemplifice cât ar costa și cât ar dura o cursă cu Uber dacă intră în vigoare modificările pregătite de către Guvernul României pe legea de reglementare a ride-sharingurului.

De la birou până acasă, în viitor mă va taxa cu 221 lei, cel puțin atât zicea azi aplicația, în loc de 23.91 lei. Umpic cam mult noul tarif. Acum nu știu dacă e chiar așa sau e doar o strategie de PR, dar m-au făcut curioși.

uber melc

Totuși, Uber are altele de corectat

Sâmbătă trebuia să ajung din Bucureștii Noi până la Piața Presei, distanță scurtă ce-i drept. Dar nu e traseu cu STB așa că am apelat la Uber. Primul nu a mișcat mașina și după un timp a închis cursa. Al doilea, după ce s-a învârtit cu mașina prin cartier la propriu și după ce l-am întrebat dacă mai vine, îmi răspunde că e la adresă. I-am răspuns că eu sunt deja jos, în fața blocului și nu-l văd. Mi-a închis și acesta cursa. Abia al treilea m-a luat. Daaaar, a venit de zici că atunci venea de la fotbal, într-un Logan vechi, cam accidentat, se auzeau toate zgomotele de care nu am auzit, nu purta centură. Era practic un fost taximetrist cu o mașină ce putea ușor să fie dusă la casat. Dar după ce am așteptat juma de oră o mașină am tăcut doar să mă ducă la destinație.

Și știți de ce m-au refuzat ceilalți șoferi? Pentru că era prea aproape destinația și pentru că era o cursă de vreo 11 lei. Asta ar trebui să reglementeze Uber și, de ce nu, chiar legiuitorii români. Dacă un taximetrist nu are voie să îți refuze o cursă, uberiștii de ce ar avea?

Oricum, 90% din cei de pe Uber sunt acum foști taximetriști, de asta am și renunțat să mai merg cu ei ori Bolt. Foooarte rar și doar dacă nu există altă soluție apelez la soluția alternativă la taxi.

Tu ai mers cu Uber Melc?

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *