A început să mă prindă subiectul alegeri 2024

L-am urmărit un pic pe Nicușor Dan când a fost la Digi 24. Mi s-a părut șters, dar și pentru că Prelipceanu pur și simplu nu vrea sau nu știe cum să-i toace pe invitați. Îi lasă în monologul lor plictisitor și asta nu e bine. Pentru el, pentru o televiziune de știri, pentru audiența Digi 24.

Săptămâna trecută, crezând că Antena 3 dă și antrenamentele din Formula 1, am căutat un stream pe net să mă uit la Antena 3. Da… am dat pe Antena 3. Cred că de la alegerile prezidențiale din 2019 nu am mai ținut pe A3.

Când colo, era tot Nicușor Dan nu Formula 1. Doar că la televiziunea lui Voiculescu, Nicușor era tocat de 3 doamne. Am ținut cam 5 minute să văd cum reacționează Nicușor la avalanșa de întrebări mai mult sau mai puțin stupide. Nu am recunoscut pe niciuna din cele 3, dar vorbea una peste alta de mă mir că nu și-a pus dopuri în urechi primarul Bucureștiului. Daaar în minutele alea ținute pe A3, au venit și întrebări pe Roșia Montană. Plătiți dvs. despăgubirile? Vă simțiți vinovat că statul tre să plătească miliarde de dolari? Ați fost plătit de Șoroș? Incredibil, dar adevărat, Șoroș încă mai e pe limba celor de la A3. Nicușor a răspuns calm. Mai cinstit, mai necinstit. Cert e că am închis rapid.

Apoi, în altă seară, l-am prins câteva minute și pe Burduja, parcă la Digi 24, că nici nu mai rețin. Nu știu, ca ministru a Dezvoltării mi s-a părut ok. Acum parcă e ministrul Energiei, că nici nu știu, dar se vrea primar de București. Și-l ataca pe Nicușor de zici că el a adus dezastrul în capitală nu Oprescu și apoi Firea. Mă rog, vorbea de parcă deja se afla în campanie electorală, așa că am schimbat postul.

Apoi, l-am prins și pe Cristian Popescu Piedone. Măi, deci om mai neascuțit ca acesta nu există. Om mai fără bun-simț în politica actuală nu știu dacă există. Să fie acolo, bară la bară cu Ciolacu. Semi-zeu. Zeu la propriu. Om de cuvânt. Om corect. Om vertical. Eu aș zice că mai mult butoi, dar cine sunt eu? E primar la sector 5. Cică e vedetă pe Facebook și Tiktok. Dar mă așteptam să fie vedetă doar acolo. Când colo, e favorit să câștige alegerile la primăria generală a Bucureștiului. Nu la sector, la aia mare.

O zic sondajele lui Nicușor, cică ar zice și sondajele cerute de PNL. Piedone, pentru mine, a apărut ca AUR. De nicăieri. Nicăieri pentru mine, că adepți se pare că are cât nu are Nicușor. Că de aia e în top în sondaje. Firea pierde pentru că are trecut maro. Pierde și pentru că PSD nu a mai dorit-o, dar nici nu a clădit alt candidat. PSD pierde primăria capitalei nu pe realizările mărețe ale lui Nicușor, ci pe indecizia lor de a nu stabili din timp un candidat sigur. PNL nu intră în discuție. E partid pierdut oricum.

Da, bătălia va fi aprigă pentru București. Mai aprigă decât mă așteptam. Dacă acum 4 ani a fost Nicușor și Firea și restul, acum se pare că va fi o acumulare de candidați care va ciupi fiecare de la fiecare votanți și în final… sper să nu iasă Piedone primar. Și nici Firea.

Daaaar, cel mai mult mă sperie alegerile prezidențiale din toamnă. Stâlpul pleacă la NATO și noi va trebui să alegem dintre Ciolacu și Simion. Și știi care-i culmea, că partidele din marea coaliție PSDNL iar o ard pe indecișii, iar pierd teren și ne trezim cu Simion președinte. Atunci să te ții. Că de la USR sau REPER nu văd pe nimeni să bubuie prin sondaje.

Da, se anunță un an interesant. Doar să nu se transforme într-un an de groază. Că semne tot sunt.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *