A vorbit președintele: oficial se vrea Secretar General al NATO

Vă vine sau nu să credeți, dar România a avut, în acte, în ultimii 4 ani și ceva, un președinte. Că nu l-ați văzut voi, nu înseamnă că nu a existat. A existat pe pârtii, prin destinații exotice, pe la congrese internaționale, unde dădea chiar bine. Mai puțin pe la noi, dar cine zice că președintele României trebuia să stea în țară și să vorbească către popor?

Eh! Ceva s-a întâmplat întâmplat în ultimele luni. S-a luat de UE că nu avem boși prin funcții importante a UE. Pe surse se spune că se vrea secretar general a NATO. Vrea și o vilă de neam prost. Pentru români nu se știe exact ce vrea. Dacă vrea vreo ceva.

A vorbit atât de rar – la propriu și la figurat – acasă încât e o adevărată sărbătoare când o face. Dacă la început de an a fost dat la dispăruți, azi a vorbit. Un discurs blabla, dar necitit din foi. Dacă o fi avut vreo cască în urechi…

Cert e că nu a spus nimic. Zici că recita un articol plictisitor de pe click.ro în care 3-4 paragrafe sunt utilizate pentru a spune nimic și pe final, într-o proproziție, se menționează și subiectul. Până a aruncat bomba… se vrea secretar general al NATO. A zis-o el oficial. A zis-o el cu gura lui. Mă, se vrea șeful NATO. Să fie el cel care se va bate cu Putin.

Interesant e că Iohannis, în extern, e văzut destul de bine. Dacă pentru noi e un stâlp fără vlagă, prin afară a dat bine ori de câte ori a ieșit. Nu în vacanțe, ci în acele întâlniri oficiale.

Rămâne totuși de apreciat, nenea vrea să joace la nivel mare. Rămâne de văzut și până la ce nivel se va ajunge. Deși s-ar putea să aibă șanse să ocupe funcția. Un șef al NATO venit de la granița cu Ucraina ar fi un mesaj pentru Putin. Tu vii aproape de noi, noi venim aproape de tine. Dacă vor gândi pe aceeași linie ca mine, Iohannis s-ar putea să aibă o șansă.

Dar Iohannis știe că adio vacanțe? Iohannis știe că din postura de secretar general NATO nu va mai putea dispărea cu lunile? Știe că nu va putea dormi în vila lui de 7 milioane de euro? L-a informat careva?

Mă poți urmări și pe Google News

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *