Cronică de meci: Liverpool – Arsenal Londra 2-2, Premier League

Nu eram pregătit să mă uita la Liverpool – Arsenal Londra, dar până la urmă am ajuns în fața unui televizor. Și m-am uitat la meci. Liverpool a bătut nu de mult cu 7-0 pe Manchester United, ManU care a câștigat ieri cu 2-0 și mă așteptam să fie un pic mai mult motivați jucătorii lui Jurgen Klopp. Au fost vraiște cel puțin în prima repriză. Cel puțin linia de fund.

Prima repriză

Primele minute 5 minute le-au aparținut celor de Liverpool, dar a fost de ajuns un singur atac a lui Arsenal ca Virgil van Dijk să-și dea cu stângul în dreptul, iar Gabriel Martinelli să împingă mingea în poarta unui Alisson apatic. Era abia minutul 8.

După gol, tot Arsenal e la cârma jocului, dar o mare ocazie o are Robertson, dar care nu are instincul unui atacant și ratează. Era minutul 20. Dacă în atac fundașii lui Liverpool par a se descurca, în apărare totul este vraiște. Trent-Arnold nu se apără pe flancul lui, Konate este obligat să părăsească centrul apărării, Gabriel Martinelli centrează perfect pentru alt brazilian, Gabriel Jesus, care dă cu capul în minge deși acolo trebuia să fie Virgil van Dijk sau chiar compatriotul său din poarta lui Liverpool, Alisson. Nu e nimeni, e doar 2-0 pentru Arsenal din minutul 28. Ca o glumă, Jesus a marcat la propria înviere.

Henderson recuperează, pasează rapid lui Salah care dă pur și simplu ca un împiedicat în minge. Ne aflam în minutul 34. Între momentul golului 2 și ratarea lui Salah doar Arsenal a contat. La fel și după această ocazie.

Dar vine minutul 41. Curtis Jones gândește rapid, pasează lui Cody Gakpo, Gakpo pasează frumos lui Diogo Jota, care pasează cu călcâiul lui Robertson, apoi mingea ajunge la Henderson, iar bătrânul pasează în fața porții la Salah, care nu face decât să marcheze pentru 1-2. Tikitaka Barcelona a fost faza golului, semn că valoare există, dar nu și formă de moment la Liverpool. Acesta și fost rezultatul după 45 de minute. Mai merită menționată și o ocazie mare de gol a lui Liverpool cu doar câteva secunde înainte de finalul primei părți.

Repriza a doua

Repriza a doua a început cu Liverpool în atac și după doar 4 minute de joc Salah ratează o șansă uriașă. Toate aceste atacuri susținute au dus și la un penalty pentru echipa lui Klopp, dar Salah șutează parcă prea relaxat și ratează. Neamțul simte că trebuie să preseze astfel că face două schimbări, Darwin Nunez și Thiago Alcantara intră în locul lui Curtis Jones și Diogo Jota. Presiunea este continuă la poarta lui Ramsdale, dar nimic serios. Ce nu am să pricep eu la Jurgen Klopp este de ce îl joacă extremă pe Darwin Nunez. Se vede și din canapea că nu acolo este locul atacantului uruguayan.

Iar Darwin se duce din instinct de multe ori spre centru, asta se întâmplă și în minutul 81, atunci când Salah îl găsește perfect pe Darwin, acesta se duce spre poarta lui Ramsdale, dar englezul are o intervenție salvatoare. Rămâne 1-2 după un duel 1 la 1.

După minutul 80 s-a jucat numai pe contre, dar cei care au fost mai deciși au fost gazdele. Trend-Arnold reușește și un dribling excelent în fața fundașului lateral Zinchenko și apoi o centrare asemenea. În fața porții este Firmino, care a intrat pe parcurs pe teren, și egalează la 2 în minutul 88.

Finalul a aparținut tot gazdelor, dar fără a izbuti și golul de 3-2. Deși în minutul 95 Ramsdale salvează cu vârful degetelor egalul. Ca apoi, la corner să salveze de pe linia porții pieptul lui Konate. Minunat final.

Rezumat video Liverpool – Arsenal Londra 2-2

Imediat ce va fi disponibil.

Toate datele meciului pe Sofascore.

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *