Cronică de meci: Manchester United – Everton 2-0, Premier League

Pentru că mă uit la meciuri de fotbal destul de mult, mă gândesc ca atunci când am și timp să scriu despre meci. Practic, să-mi aduc aminte de vremurile în care scriam cronici peste cronici pentru ȘutȘiGol. Astăzi despre meciul din Premier League, Manchester United – Everton.

Prima repriză

Pentru cei care urmăresc fotbalul știu că Everton e foarte aproape de retrogradare. Pentru cei care nu, află acum. Am decis să urmăresc partida pe DigiSport. Deși meciul a fost destul de antrenant în prima repriză, comentatorul de la Digi nu părea impresionat, având un calm britanic în voce. Deși a menționat și el că au fost mai multe ocazii decât se aștepta. De era Ilie Dobre la microfon îți dădea impresia că e finală de Champions League.

Nu a fost finală, dar a fost o primă repriză cu multe ocazii. Principalele au fost în dreptul lui Manchester United, care a profitat de criza fotbalistică de la Everton. Sabitzer a trecut pe lângă gol încă din minutul 3. Urmează apoi minute bune de joc la poarta lui Pickford, cu șanse pentru Rashford sau Bruno Fernandes, dar pe tabelă nu au loc modificări. Printre atacurile lui ManU s-au strecurat și ceva încercări a celor de la Everton de a ajunge la poarta lui de Gea, dar fără mari reușite.

Vine minutul 12, cel în care Antony șutează frumos din afara careului de 16 metri, dar lovește bara. În apropiere este Wan-Bissaka, care ajunge la minge, dar dă în ea defectuos. Prima mare ocazie se încheie un pic lamentabil pentru fundașul lui Manchester.

Cum e de așteptat, urmează câteva minute moarte pentru ManU, Everton preia controlul jocului și chiar are o ocazie prin Simms, care șutează puțin pe lângă poartă. Era minutul 19. Deja simțeam cum ManU iar va pierde un meci în care va avea posesia și ocaziile. Dar vine minutul 21, cel în care Marcel Sabitzer putea și cam trebuia să deschidă scorul. Bine, și intervenția lui Pickford a fost pe măsura campionatului în care (încă) joacă, Premier League.

Urmează aproape 20 de minute în care United controlează jocul și în cele din urmă și deschide scorul. Era minutul 39 când Jadon Sancho, poate cea mai mare dezamăgire din acest sezon, pasează excelent lui Scott McTominnay în fața porții, iar scoțianul nu face altceva decât să înfingă mingea în poarta lui Pickford. Manchester United – Everton 1-0, minutul 39. Scor cu care se și încheie prima repriză.

A doua repriză

Lipsa de entuziasm a comentatorului de pe DigiSport m-a făut să mut pentru repriza a doua pe PrimaSport. Aici comentatorul a fost un pic mai entuziast, dar de această dată nu prea a avut la ce se entuziasma. Primele 15 minute din repriza a doua nu au adus nimic spectaculos în fața niciuneia dintre porți. Astfel că vine minutul 60, cel în care are loc mai multe schimbări în ambele echipe. Urmează 5 minute de dominare a celor de la Everton, dar marea ocazie vine tot la poarta lui Pickford. Centrare către Bruno Fernades, acesta lovește periculos cu capul, dar nu îndeajuns încât să schimbe scorul în 2-0. Nu reușește portughezul, dar o face Anthony Martial, care a intrat în minutul 60 în locul brazilianului Antony. O nouă pasă excelentă în careul mic ca și la primul gol, de data aceasta a lui Rashford la Martial, care nu face altceva decât să marcheze. Minutul 71, 2-0 pentru Machester United.

Ce mai este de notat? Că după multe luni a reintrat într-un meci Christian Eriksen, cel care a trecut prin momente mult mai grele decât acestă accidentare.

Mie îmi place cum prezintă Sofascore informațiile despre meci, și mai ales că dă note jucătorilor. Dacă ești curios de toate statisticile despre meci, le găsești aici.

Rezultat final: Manchester United – Everton 2-0, McTominnay, minutul 39, Martial, minutul 71.

Rezumat video Manchester United – Everton 2-0

Imediat ce apare un rezumat video ok îl voi insera.

Mă poți citi și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *