Cum schimbi furnizorul de energie electrică?

Totul online și al naibii de simplu. Pentru mine că sunt obișnuit cu internetul, formularele și mai înțeleg facturile. Dar chiar a fost foarte simplu și o poți face și tu.

Pentru că în curând plafonarea prețului la energie electrică va expira, am decis să o mut și pe mama la Hidroelectrica, având cel mai mic preț per kilowatt/oră în prezent.

Tot amânam schimbarea pentru că mă așteptam să fie complicat, să dureze, poate chiar să o pună E-on pe maică-mea pe drumuri pentru a semna rezilierea contractului. Na, deși la înnoirea pașaportului a mers totul lejer, la fel și la schimbarea permisiului de conducere sau a buletinului, cu schimbarea contractului la energie electrică nu mă așteptam. Daaar…

Pași de urmat pentru a schimba furnizorul de energie electrică

  1. Pentru că eu am ales Hidroelectrica, pașii de făcut sunt toți pe site-ul lor. Te duci pe zona de contractare și alegi dacă schimbi furnizorul sau ești consumator nou.
  2. În pasul următor tre să bifezi totul acolo și nimic mai mult. Bine, recomandat este și să citești Regulamentul General privind Protectia Datelor.
  3. În secțiunea Date personale tre să alegi tipul de document și să încarci o poză cu buletinul sau ce ai ales tu. O poză lizibilă. După ce încarci poza se va deschide un formular auto-completat cu datele din CI. Da, are Hidroelectrica tehnologia de scanare automată a informațiilor de pe documente. Mai trebuie să treci un nr de telefon și o adresă de email că alea nu sunt pe buletin. Nu încă.
  4. Furnizor actual este următoarea secțiune. Tre să bifezi care firmă este furnizorul actual de energie electrică și atât.
  5. În pasul Loc de consum vei încărca o factură de la actualul furnizor. Aici se vor completa automat niște date de pe factură, dar va trebui să scrii și tu per fiecare lună care a fost consumul kWh în ultimul an. Estimat zic ei, dar eu am luat facturile la rând și am scris exact. Iar la final alegi calitatea: proprietar și alte opțiuni. Eu proprietar am ales.
  6. Pasul următor e Semnătura. Mâzgâlești ceva că oricum nu iese nimic concret cu mouse-ul.
  7. Pasul următor e un Sumar și asta e tot. Da, atât de simplu. Totul online, cu încărcarea unei facturi, a unui buletin, niște bife clasice, niște date personale și nimic mai mult.

Având în vedere că la maică-mea contractul vechi era pe moșu’, mă așteptam să se ceară vreun certificat de deces, vreo dovadă, împuternicire, procură la notar. Dar nu, nimic.

Apoi, mă așteptam să mă contacteze Hidroelectrica pe mail sau la telefon. Să mă informeze e.on că s-a închis contractul cu ei. Dar nici una, nici cealalta. Un reprezentant Hidroelectrica a mers direct la domiciliu, a citit indexul și a anunțat-o că de acum facturile îi vor veni de la ei. Curios, intru în contul e.on acolo unde descopăr că am o notificare de contract reziliat și ultima factură de la ei. Semn că baza de date Hidroelectrica a ajuns la e.on.

Acum sunt curios când va veni și prima factură, că se știe că cei de la Hidroelectrica nu se grăbesc.

Deci, da, schimbarea furnizorului de energie electrică se poate face simplu online. Fără drumuri, fără timp pierdut. Totul ia 5 minute.

Tu ți-ai schimbat furnizorul de când cu criza energiei?

Sursa foto

Mă poți urmări pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *