Drulă și-a dat demisia de la șefia USR și altele despre alegerile de ieri

  1. A fost o adevărată aventură să ajung să votez. Am plecat la mare pe repede înainte, cu trenul, sâmbătă. La întoarcere nu am mai găsit bilet. Am găsit un blablacar care trebuia să plece la 18, deși rezervasem și pentru ora 14, 15 și 17, toți au anulat. De ce, ei știu… A plecat la 18:30, s-a și oprit de două ori pe traseu. Tineretul din ziua de azi… Cu toate astea, la 21:40 am ajuns în secția de votare.
  2. Am votat Nicușor Dan nu pentru că a fost un primar excepțional, ba chiar a fost mediocru. Nicușor e genul de primar care atunci când s-a văzut cu sacii în căruță nu a mai avut chef de administrație. Am un articol început și neterminat despre el și interviul acordat lui Cătălin Ștriblea, vă recomand să-l urmăriți – interviul, că articolul nu are rost să-l mai public – dar pe bucăți. Interviu în care practic recunoaște că nu a făcut nimic în primul mandat. Revoluție în trafic? Nu e chiar așa ușor. Semaforizare inteligentă? N-avem inteligenți în domeniu angajați. Piste de biciclete? Eh, se merge și cu mașina. Benzi unice pentru autobuze? E greu, superi mașiniștii. Tren metropolitan? Nu mă așteptam să fie așa greu de implementat. Termoficare? Știi cât de greu se scot țevile din pământ? Școli noi în București? Nu găsesc cărămidă. Plus, omul începe vertiginos interivul. Povestește cum a fost oprit la metrou de o persoană care stă într-un bloc social și recunoaște din start că nu a făcut nimic pe subiectul ăsta în mandatul său. Și apoi continuă cu ce nu a făcut. Și, marele mit pe care l-am mai menționat și eu pe aici și prin taclalele cu colegii și prietenii, stingerea datoriilor. Nu, Nicușor Dan, nu a plătit datoriile, doar s-a împrumutat la bănci ca să plătească datoriile către diverse companii de stat sau private. Practic, a mutat datoria dintr-o ogradă în curtea băncilor. Pe dobândă, normal. Practic, Nicușor nu a făcut nimic din ce a promis. Poate doar asta cu stoparea construirii de blocuri peste tot să fie plusul lui. A avut noroc că lumea s-a speriat de reîntoarcere a Gabrielei sau chiar mai rău, o venire a lui Piedone, și așa a adunat voturile.
  3. Pentru că Bucureștiul este pesedist. Pe mine m-au șocat rezultatele de ieri de la locale pe București. Aproape 50% dintre votanți au pus pe Nicușor, vreo 27% pe USR la consiliul general și cu toate astea toate, dar absolut toate sectoarele se întorc la comasați? Cum mama naibii, bre? Nici la Clotilde nu mă așteptam să piardă, pentru că Tuță chiar e un submediocru. O recunoaște și el. Și cu toate astea va fi primar. Iar la 2, iertare, dar de Hopamitică ăla eu nu am auzit până la alegerile astea, cum să-l bată pe Mihaiu? De celelalte sectoare nu mai zic… Singurul care merita să rămână în funcție e Ciucu. Pentru ce a făcut, nu pentru cum comunică superior. I-aș mai tăia din aripi uneori. Concluzia e tristă, Bucureștiul s-a făcut din nou în întregime roșu…
  4. Pentru că Drulă și-a făcut campanie de prezidențiale în loc să o ia pas cu pas, vorba lui Klaus. S-o fi speriat că Lasconi, Coliban sau Clotilde vor avea un așa mare avânt încât el să pice în umbră. Astfel că, USR a făcut campanie pentru Drulă în timpul campaniei pentru locale și europarlamentare. De aici dezastrul. Vedeți aici cum Clotilde recunoaște cu juma de gură că nu a primit niciun ban de la centru. Și vedeți și aici cum Coliban zice, dacă mai rețin bine minte, că a primit vreo 40.000 de euro. Atât. Rezultatul? USR pierde Sectorul 1 și 2, Brașovul, iar la Europarlamentare nu face nici cât AUR. Rezultatul? Mă mir, dar Cătălin Drulă, președintele USR, și-a dat demisia azi din funcție. Cu ce mai ajută acum milioanele de lei pompați în imaginea lui? La nimic. La parlamentare s-ar putea să nu prindă pragul electoral cu toată alianța lor cu PMP și Forța Dreptei fără forță. Poate la prezidențiale să mai spele un pic din păcate dacă îl vor susține pe Cioloș.
  5. Și totuși unde este REPER? Personal sunt cel mai dezamăgit de REPER. Partidul ăsta a cules cei mai buni oameni de la USR, europarlamentarii USR practic. Plus parlamentarii de la USR cu cea mai bună imagine. Chiar și niște oameni faini de prin țară și cu toate astea nimic. Zero. Absolut nimic. Motivat de cele auzite și citite prin bula mea, am votat REPER la tot ce a fost pe listă în speranța că vor face pragul. Bine, eu oricum votam cu ei chiar și dacă nu auzeam și pe alții că vor vota identic. Dar se pare că am rămas doar cu speranța. Dacă USR și-a canalizat toată comunicarea pe Drulă, REPER nu a avut niciun reper în campania asta. Păcat. Poate până la Parlamentare se scutură și ei de haina de oameni prea civilizați, prea calmi, prea la locul lor și scot capul în lume. Dacă rămân în formula asta, și la Parlamentare tot cu ei voi vota. Nu, nu pot să pun ștampila pe un partid care l-a susținut pe Botoș să ajungă din nou în Parlamentul European. Botoș ăsta fiind singurul europarlamentar care a mai rămas în USR. Și singurul cu pete. Mari pete. Vedeți aici.
  6. Concluzia e tristă. Dar și un pic fericită. Măcar AUR nu a luat atât de mult încât să se urce și Simion pe vreun piedestal tot mai înalt. Bine, el tot o va face, că așa e omul, dar o face doar pentru spectacol nu pentru că va avea un motiv concret. Și șoc, Șoșoacă a atins pragul electoral pentru europarlamentare și merge la Bruxelles alături de Luis Lazarus. Bă, ferească ăl de sus așa ceva…

Hai România!

Mă poți urmări și pe Google News

1 Comment

  1. Drula, un om cu coloana vertebrala care accepta un vot democratic. Firea de ce nu si-ar da demisia ? sa isi vada de viata ei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *