Știrile de vinerea asta #18

 1. Sondaj IRSOP: Nicușor Dan, pe primul loc în intențiile de vot cu 43%, urmat de Piedone (23%) și Firea (18%). Diferențe mari față de sondajul Avangarde din ziua precedentă.
 2. MBAPPE LA REAL. E oficial, a semnat pe 5 ani
 3. O filieră a PSD a furnizat presei și a început să circule pe TV un document în care se susține că elevul Nicușor Dan a colaborat cu Securitatea când avea 17 ani și a dat note despre colegii săi / Istoricul Mihai Demetriade, cercetător CNSAS: „Un fake, nici măcar bine făcut.”
 4. O femeie vrea să facă istorie în Iran. Cine este Zohreh Elahian, care vrea să fie președinte după ce Raisi a murit. E la fel de radicală precum bărbații din conducerea țării. Nimic bun.
 5. Diferențe uriașe între sondajele pentru Primăria Capitalei, cu câteva zile înainte de alegerile locale. Practic, sunt inutile aceste sondaje. Sau utile doar pentru fiecare bulă în parte.
 6. Claudia Sheinbaum, aleasă ca prima femeie președinte al Mexicului
 7. Porturile și canalele de la Dunăre au făcut bani frumoși din tranzitul de mărfuri pentru Ucraina
 8. Primele date legate de încetinirea pieţei de IT: opt din zece cei mai mari angajatori din IT au avut mai puţini oameni în 2023. Cei zece cei mai mari angajatori din IT au pierdut, cumulat, aproape 2.000 de angajaţi anul trecut.
 9. Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane.” Rusia, singurul stat medieval rămas în Europa.
 10. George Simion, anchetat pentru că l-ar fi ajutat pe Silvestru Şoşoacă să falsifice semnăturile pentru europarlamentare
 11. India: Premierul Narendra Modi demisionează, după ce partidul său a pierdut majoritatea absolută în parlament. Tot el ar urma să fie numit în funcție
 12. Fostul șef al armatei din Moldova, informator pentru un colonel rus din GRU: „Trebuie să închidem granița cu România cât mai repede posibil!” / Reacția Chișinăului: „Trădare de patrie”

Bune de citit, văzut sau ascultat

 1. TRĂIȚI VIAȚA!” Reportaj GOLAZO.ro în Ucraina – tancuri și cafenele. S-a lansat golazo.ro, site-ul de sport a echipei plecate de la GSP. Sper să fie ceea ce trebuie, în România nu există cu adevărat un site de sport.
 2. Un interviu cu Ciolan despre Ciolanul politic. Invitat – George Simion. Și partea a doua.
 3. INVESTIGAȚIE RECORDER. Dezastrul care scoate la lumină o bombă cu ceas. Și Fire, Piedone și Negoiță au șanse să fie realiși… În București, orașul cu cei mai educați oameni…
 4. Draga, PNL, PSD, Marcel Ciolacu, Președinte, nu mai zic, a dat sign out
 5. Afacerea BEC. Vechea gardă PSD, Toni Greblă – Șerban Mihăilescu, a mutat sediul instituției care organizează alegerile
 6. VIDEO Cum vrea un primar să atragă voturile localnicilor: „O țuică, o bere. Sunt mulți boschetari d-ăștia, merg cu tine de mână și votează”. România reală!

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *