Mucenici moldovenești sau ciorbă?

Aceasta e adevărata bătălie a zilei de 9 martie în România.

Până la liceu nu cred că am auzit de mucenici. Sau de mucenici ca fel de mâncare, să-i zic așa. Mai degrabă auzisem de cele 44 de pahare. Fiind romano-catolic, nu țin minte să fi avut acest obicei și în zona noastră de catolici.

Ajuns la liceu, treaba s-a mai schimbat. Dar, din nou, nu foarte mult. Nu știu câți mucenici să fi mâncat și nici mare importanță să fi pus pe ei. Abia la Iași nivelul mucenicilor a mai crescut puțin mai mult. Daaar, ne având legătură directă cu religiozitatea, pe la facultate colegii mai discutau. Eu doar știam că undeva pe la 8-9 martie tre să mă duc să găsesc acel mucenic că-mi plăcea. Era cu muuuultă nucă.

Am ajuns în București și a mai venit un șoc. Dacă în catolicismul din sat nu s-a auzit de mucenici ca fel de mâncare, în capitală aveam să aflu că mucenicul, acel covrig însiropat și plin de nuci, nu e de fapt un mucenic. E un polonez. Mucenicul real ar fi o ciorbă cu niște micro-mucenici aruncați în ea. În fapt, ar fi ceva zeamă extra-dulceeee.

Am încercat o singură dată ciorba-mucenic, daaar era atât de dulce încât am avut impresia că mi s-a activat diabetul pe loc.

Astfel că, în ultimii ani, mai ales că se discută și prin birou despre mucenici, nu ratez fără a mânca 1-2. Acum ceva zile am găsit prin Carrefour și am luat mai mulți să fie și pentru colegi. Au fost acceptabili. Însiropați bine, dar puțină nucă. Și 3 lei.

Azi am dat o tură de alergare, iar pe la 8 fără 20 eram la Lidl. Și deja nu mai erau… Dar am mers și la Kaufland imediat după. Ce să vezi, nici în Kaufland nu erau. Astfel că mi-am luat de la TipTop, cofetăria din interiorul Kauflandului. Deși în Kaufland se anunțau a fi 3 lei, la TipTop am dat 6 lei pe 1, am luat 2 și am fost total mulțumit. Consistenți, însiropați bine și extrem de muuultă nucă. Dacă aveți pe lângă voi, recomand.

mucenic tiptop
mucenic tiptop

Deci, în concluzie, mucenic moldovenesc sau ciorbă-mucenic? Cine câștigă lupta?

Mă poți urmări și pe Google News

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *