Nu mai răspund la telefon la apeluri de la numere necunoscute

Am ceva timp, chiar să zic exact nu știu, de când nu mai răspund la telefon dacă nu cunosc numărul. Dacă nu am numărul salvat în agenda telefonului pur și simplu nu răspund. De aceea, am ajuns să ratez și curieri care aveau de livrat colete. Abia după ce primeam mesajul cu livrare ratată îmi aminteam că aveam un colet de primit.

Dar știi care e ironia, că fix după vine un apel nesolicitat de pe la vreo companie, iar la capătul celuilalt fir vine întrebarea: Aveți două minute să vă prezint noua ofertă Y? Nu, nu am timp. Și s-a întâmplat ca apoi să nu răspund iar curierului și să se returneze practic coletul. Da, chiar s-a întâmplat. Și toate astea pentru că nu mai răspund la numere pe care nu le am trecute în telefon.

Cine mă sună și nu răspund, mă gândesc că a găsit undeva numărul meu de telefon. Pe Linkedin, pe Facebook, habar n-am, dar mă poate contacta și acolo. Practic, îmi poate scrie pe Linkedin, Facebook, Instagram, Whatsapp sau email. Variante sunt. Totul doar ca să nu mai răspund eu la telefon. Cică se numește telefobie.

Pentru o perioadă am crezut că sunt singurul defect. Că am ajuns într-un asemenea moment al vieții în care nu mai suport atâtea apeluri. Dar nu, se pare că e ceva generalizat.

Conform unui studiu scos în evidență de către cei de la Panorama:

  • Peste 80% dintre mileniali și membrii generației Z britanici au o teamă reală de a răspunde la telefon sau de a iniția apeluri, arată un studiu din 2023 al companiei engleze de telecomunicații și broadcasting Sky Mobile.
  • Tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani preferă comunicarea prin aplicații de mesagerie precum WhatsApp (31%), SMS-uri (28%) și Snapchat (14%), în loc să răspundă la telefon (10%), arată același studiu.
  • 61% dintre mileniali evită să răspundă la un apel corelat cu o problemă la muncă, relevă alt studiu al companiei britanice de telefonie Face for Business, încă din 2019.

Pe telefonul de muncă momentan răspund. Momentan, dar cine știe unde se va ajunge. :))

Tu răspunzi la numere necunoscute?

Mă poți urmări și pe Google News

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *